Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:20 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comat Constanța, tranzacții cu terenuri din Medgidia. De la cine cumpără, cui vinde

ro

11 Aug, 2022 00:00 2678 Marime text
  • În apropierea celor două terenuri ce vor fi tranzacționate figurează și Crama Tehnologică Domeniul Bogdan.
  • Acestea se află în Medgidia, pe strada Triumfului, nr. 1.
  • Pentru ambele tranzacții, a fost împuternicit președintele Consiliului de Administrație al Comat Constanta, Sergiu Constantin Ciurea, să negocieze și să semneze actele.
 
Acționarii Comat Constanța SA au fost de acord să cumpere două terenuri în Medgidia, de la compania EVN Windpower Development & Construction, iar apoi să vândă, după dezmembrare, un teren către Domeniul Bogdan SA, din București.
 
Pentru ambele tranzacții, a fost împuternicit președintele Consiliului de Administrație al Comat Constanta, Sergiu Constantin Ciurea, să negocieze și să semneze actele.
 
Hotărârile privind tranzacțiile cu terenurile din Medgidia au fost luate în cadrul Adunării Generale a Acționarilor Comat Constanța SA, reunită la data de 8 aprilie 2022, acestea fiind recent publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Potrivit deciziilor AGA, compania va cumpăra de la EVN Windpower Development & Construction două terenuri din Medgidia, fiind vorba despre o suprafață de 280 de metri pătrați, de pe strada Triumfului nr. 1, și un teren de 40 mp, la aceeași adresă.
 
În apropierea celor două terenuri figurează și Crama Tehnologică Domeniul Bogdan.
 
După dezmembrare, un teren va fi vândut către Domeniul Bogdan SA din București.
 
Despre Comat Constanța
 

Comat Constanța SA a fost înființată în 1991, potrivit Confidas.ro, consultată pe 10 august 2022, are sediul social în Constanța, pe strada Interioară, nr. 3 și se ocupă de comerţul metalelor şi minereurilor metalice.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (44.19 %) este deținut de omul de afaceri Nicolae Lascu, acesta fiind și unul dintre administratori. Nicolae Lascu mai controlează SC Twyn Flames SRL și Ferma La Scoica SRL, și este asociat (cu Lascu Silvia) în SC Lascoica-Events SRL, toate cu sediul în Constanța.
 
Administrator și președinte al Consiliui de Administrație al SC Comat Constanta SA este Sergiu Constantin Ciurea, acesta deținând 43.27% din capitalul social.
 
Sergiu Constantin Ciurea mai administrează Comat Service SA și este asociat cu Dan Razi în SC Pipes System SRL, cei doi deținând câte 50% din capitalul social.
 
Compania Pipes System SRL, cu sediul în Constanţa, strada Interioară 3, se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare și a încheiat 17 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 122.338,72 lei, cele două autorități contractante fiind Primăria Negru Vodă și Primaria Ghindărești.

 
Pentru a reveni la Comat Constanța, 10.71 % din acțiunile companiei sunt deținute de o Listă Acţionari Persoane Fizice, iar restul, de 1.81 % din capitalul social, aparține Luminiţei Adina Drăgan.
 
Director executiv al Comat Constanta este Levent Dede, al cărui nume se leagă și de MLC Manea Activ SRL și Levecom Logistic SRL, ambele cu sediul în Constanța. Potrivit Confidas.ro, Levecom Logistic SRL a încheiat 16 contracte de achiziții publice in valoare totală de 53.635,35 lei.
 
În continuare, auditor al SC Comat Constanta SA este Dobriță Ioanei, iar Vasile Ivan apare ca administrator/membru în consiliul de administrație.
 
Cel din urmă mai administrează Comat Service SA și este asociat (cu 1% din capitalul social) în SC Comat-Arhiva SRL.
 
În anul 2021, Comat Constanța a avut trei angajați (în scădere față de anii anteriori), pierderi de peste 550.000 de lei (mai mari decât în 2020) și o cifră de afaceri de aproape 170.000 de lei, în scădere față de 2020, când a depășit 1,25 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Comat Constanta SA a încheiat 554 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 1.146.562,60 de lei.
 
Printre autoritățile contractante se numără Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Garda de Coastă, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și Ministerul Apărării Naționale.
 
Vânzătorul terenurilor
 
În ce privește compania de la care Comat va cumpăra terenurile, Confidas.ro arată că Evn Windpower Development & Construction SRL a fost înființată în 2007 și are sediul social în București, Sectorul 5, pe strada Ana Davila, nr. 37.
 
Firma se ocupă cu producția de energie electrică și este controlată de compania olandeză Northland Power International Holdings BV, administratorii fiind cetățeanul olandez Drenthe Arend Roelf și cetățeanul britanic Michael Parker.
 
Compania Northland Power International Holdings BV controlează în totatilate și firma PNE Wind România SRL, iar Drenthe Arend Roelf și Michael Parker administrează, în același timp, Northland Power Mihai Viteazu SRL și PNE Wind România SRL.
 
Pentru a reveni la Evn Windpower Development & Construction SRL, firma nu are contracte publice, iar în 2021 a raportat 0 angajați și cifra de afaceri, iar pierderile au fost de peste 265.000 de lei, mai mici decât în anii anteriori.
 
Cumpărătorul
 
Așa cum precizam anterior, Comat Constanța va vinde, după dezmembrare, un teren către compania bucureșteană Domeniul Bogdan SA.
 
Potrivit Confidas.ro, firma a fost înființată în 2011, are sediul social în București, Sectorul 1, pe strada Grigore Mora nr. 13 și se ocupă de cultivarea strugurilor.
 
Pachetul majoritart de acțiuni, însumând 96,85%, este deținut de Silviu Bogdan Mihalcea Călinescu, membru fondator alături de Adrian Preda, care deține 0,065, restul acțiunilor (3,09%) revenindu-i Ameliei Cristina Mihalcea Călinescu.
 
Numele lui Silviu Bogdan Mihalcea Călinescu figurează și în Flexigrid Energy SRL Constanța (asociat cu 50%), în Home Away Platforms SRL Suceava, precum și în firmele bucureștene Ice Blink Consulting SRL, 3C Invest Tower SRL (radiată), Residence Unirii SRL, C E Imex Co SRL (radiată), Market Expert SRL, Zamora Development SRL, My Desks SRL, Cribo Solutions SRL, Amsimcel Investors SRL, Casa Brătescu SRL, Perpetuum Agri Cultura SRL  și Aquascentia Med SRL.
 
La rândul său, Amelia Cristina Mihalcea Călinescu figurează în Market Expert SRL, Buy Lease Invest SRL și Cribo Solutions SRL, toate din București.
 
Nu în ultimul rând, Adrian Preda figurează și el în Flexigrid Energy SRL Constanța, dar și în Biosan Center SRL Ilfov, Renovatio Parc Industrial SRL Satu Mare (radiată), Harsova 40 SRL (radiată), MKB Romexterra Fond de Pensii SA (radiată), Contab Consulting Group SRL (radiată), Conso Media Grup SRL, Girueta Comtur SRL (radiată), My Desks SRL, Alma Finconsulting SRL, Valsa Consulting SA (radiată), TRV Solar Parc SRL, Romvilforesta SA (radiată) și Curent Alternativ SRL.
 
Pentru a reveni la Domeniul Bogdan SA, compania este administrată de Georgiana Ivona Dobre (care figurează și în Ecovariant Proiect, TNV Solar Energy și Zamora Development), cenzori fiind Iuliana Margareta Constantinescu, Gabriela Elena Dima și Adrian Preda, iar Maria Tache fiind cenzor supleant.
 
Pentru anul 2021, Domeniul Bogdan SA a raportat 23 de angajați, a avut pierderi de 2,5 milioane de lei, față de profitul de peste 200.000 de lei din anul anterior, iar cifra de afaceri în 2021 a fost de 9,96 de  milioane de lei, în scădere față de 2020.
 
Firma are două puncte de lucru în Medgidia, pe strada Triumfului nr. 1 (unde se află terenurile ce vor fi tranzacționate) și alte două puncte de lucru la Peștera, în județul Constanța.
 
Compania nu are contracte de achiziții publice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Decizii importante în compania Comat Constanţa!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii