Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL (CHIC) fuzionează prin absorţie cu Novifert SRL. Date din proiectul de fuziune

ro

23 Jul, 2024 11:05 266 Marime text

  • Novifert SRL fuzionează cu firma Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL Năvodari.
  • Absorbita Novifert SRL deţine (înainte de fuziune) titluri de participare în capitalul social al absorbantei Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL în valoare de 32.761.676 lei.
 
Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL (CHIC), cu sediul pe strada Principală nr. 1, Năvodari, are ca principal obiect de activitate următorul cod CAEN: 2015 - Fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase. Societatea realizează şi activităţi secundare și funcţionează ca societate cu răspundere limitată în baza Legii nr. 31/1990. Capitalul social de 32.762.000 lei este compus din 32.762 părți sociale, fiecare în valoare de 1.000 de lei.
 
Novifert SRL are sediul pe strada Principală nr. 1, Năvodari și are ca principal obiect de activitate: cod CAEN 5210 - Depozitare.
Societatea funcţionează ca societate cu răspundere limitată în baza Legii nr. 31/1990. Capitalul social de 20.001.000 lei este compus din 20.001 de părți sociale, fiecare în valoare de 1000 de lei.
 
Fuziunea prin absorbţie a fost aprobată în principiu de asociaţii unici ai celor două societăţi care au iniţiat prezentul proiect de fuziune. Data de referinţă la care se întocmeşte proiectul este 31.01.2024. Asociaţii unici ai celor două societăţi au hotărât ca fuziunea să se realizeze la valoarea contabilă a părţii sociale.
 
Operaţiunea de fuziune s-a hotărât a se efectua la valoarea contabilă, pentru data de referinţă a fuziunii, respectiv 31.01.2024, iar proiectul de fuziune conţine bilanţurile fuziunii pe baza balanţelor contabile la 31.01.2024. Situaţiile financiare ale absorbantei Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL se supun auditului, iar cele ale Novifert SRL nu se auditează.
 
Patrimoniul societăţii absorbite va fi predat absorbantei pe bază de protocol de predare-primire, în care vor fi detaliate atât activele, cât şi pasivele ce se absorb. Predarea părţilor sociale se va efectua concomitent cu înregistrarea fuziunii la Oficiul Registrului Comerţului, conform Cod de Procedură Civilă.
 
Absorbita Novifert SRL deţine (înainte de fuziune) titluri de participare în capitalul social al absorbantei Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL în valoare de 32.761.676 lei, care, în urma procesului de fuziune, au fost preluate în pasivul societăţii absorbante, în categoria părţilor sociale proprii deţinute pe termen scurt.
 
 Structura capitalului social după fuziune: Sudati Ernesto va deține 16.928 părți sociale.
 
Activele şi pasivele societăţii absorbite, precum şi toate contractele în curs se vor preda pe bază de protocol de predare-primire încheiat între societatea absorbită şi cea absorbantă prin reprezentanţii legali. Protocolul va conţine în detaliu toate elementele de active şi pasive şi toate informaţiile necesare identificării operaţiunilor de efectuat ulterior prezentului proiect şi va fi conform situaţiei financiare întocmite la data înregistrării la ORC a operaţiunii de fuziune.
 
Absorbanta Combinatul de Îngrăşăminte Chimice SRL  va răspunde de păstrarea şi arhivarea documentelor justificative şi a registrelor de contabilitate ale absorbitei NOVIFERT SRL, care îşi încetează existenţa. Fuziunea a fost publicată în  Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3487 din data de 18 iulie 2024.
 
 
Despre Combinatul de Îngrășăminte Chimice SRL
 
Societatea este fondată în 2002, are sediul social în Năvodari, județul Constanța, pe strada Principală și se ocupă de fabricarea îngrășămintelor și produselor azotoase.
 
Pe anul 2022, Combinatul de Îngrășăminte Chimice SRL cu 106 salariați a raportat o cifră de afaceri de 303 milioane lei și un profit de peste 60 de milioane de lei. Asociat unic este Novifert SRL, iar administrator este Sudati Ernesto.
 
 
Despre Novifert SRL
 
Novifert SRL îl are ca asociat majoritar pe Sudati Ernesto, cu 99,99% din capitalul social, și pe Cagnani Alfredo, cu restul de procentaj, cei doi fiind cetățeni italieni.
 
În 2022, firma cu 4 salariați a declarat o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei cifră de afaceri și un profit de aproape 30 de milioane de lei. Societatea este fondată în 2000. Activitatea principală constă în „Depozitări”.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

 
Modificări în Combinatul de Îngrăşăminte Chimice (CICH) SRL Năvodari. Asociatul unic a renunțat la una dintre activitățile secundare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii