Comentariile și propunerile pot fi depuse la APM Constanța Pădure, plantată de un constănțean pe un teren agricol din UAT Ion Corvin
Comentariile și propunerile pot fi depuse la APM Constanța: Pădure, plantată de un constănțean pe un teren
19 Jun, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1061
Marime text
- Proiectul „Înființare trup de pădure“, propus a fi realizat în comuna Ion Corvin, a fost depus la APM Constanța de către Iulian Stamat.
- Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.
Iulian Stamat va înființa un trup de pădure în comuna Ion Corvin, județul Constanța. În acest sens, a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța evaluarea impactului asupra mediului.
Ulterior, APM Constanța a anunțat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Înființare trup de pădure“, propus a fi realizat în comuna Ion Corvin, parcela 1690/15 (suprafața 30.000 mp), nr. cadastral 101822, județul Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, strada Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8.00-16.30, vineri, între orele 8.00-14.00. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta la APM Constanța.
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
Un teren agricol, împădurit și în UAT Mihail Kogălniceanu
Zilele trecute, un alt constănțean a depus la APM Constanța proiectul „Împădurire teren agricol Mihail Kogălniceanu, județul Constanța” . Investița va fi realizată în UAT Mihail Kogălniceanu, parcela A231/1/7, tarla 88, parcela A420/42+A420/43. Gheorghe Chehaia a solicitat de la APM Constanța emiterea acordului de mediu pentru proiectul care prevede împădurirea unui teren agricol din UAT Mihail Kogălniceanu.
Ulterior, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Împădurire teren agricol Mihail Kogălniceanu, județul Constanța”, propus a fi amplasat în județul Constanța, UAT Mihail Kogălniceanu, parcela A231/1/7, tarla 88, parcela A420/42+A420/43, titular - Chehaia Gheorghe.
Proiectul de împădurire, realizat în cadrul PNRR
Proiectul de împădurire se realizează în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 2: Păduri și Protecția Biodiversității Investiția. Campania Națională de Împădurire și Reîmpădurire, inclusiv păduri urbane – Schemă de ajutor de stat Subvenția I.1.A „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri“.
La sfârșitul lunii noiembrie 2022, Ministerul Mediului a lansat campania națională de împădurire cu fonduri din PNRR, care avea un buget de 730 milioane de euro și viza realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice până în anul 2026.
Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” vizează înființarea de trupuri de pădure, cu suprafața minimă de 0,5 ha și perdele forestiere de protecție, cu suprafața minimă de 0,1 ha. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora.
În funcție de tipul de plantație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații.
Terenul pretabil pentru împădurire reprezintă suprafața de teren agricol din categoriile de folosință teren arabil, pajiști permanente și culturi permanente și care poate fi împădurită conform proiectului tehnic întocmit special în acest scop.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cu acordul APM Constanța: Un teren arabil din extravilanul comunei Topalu va fi împădurit
Proiect de împădurire în comuna Cobadin. Ce răspuns a dat APM Constanța în privința evaluării impactului asupra mediului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii