Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarii ANPC au închis hotelul Amalia din Eforie Nord, județul Constanța. Iată ce nereguli au fost depistate (FOTO)

ro

23 Jul, 2024 18:51 224 Marime text

Sursa foto: Facebook





În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 - structură a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piața în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanță -  a desfășurat o acțiune de control la unitatea respectivă.

Afecțiunea acuzată de consumator a fost menționată și pe biletul de ieșire din spital, pus la dispoziție în urma investigațiilor medicale realizate din această cauză, potrivit unui comunicat al ANPC.
 

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și au oprit temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor, și relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

 
În blocul alimentar se foloseau produse alimentare cu data limită de consum depășită, agregate frigorifice neigienizate, iar alimentele finite erau depozitarea la temperaturi necorespunzătoare. Se foloseau ustensile de bucătărie neprofesionale și coșuri fără capac cu acționare la pedală.
 
În spațiile de cazare, erau folosite dușuri cu baterii exfoliate, oxidate, cu garnituri ale căzilor de duș mucegăite. Saltelele de protecție sau protecțiile pentru perne lipseau, iar la parterul clădirii, în lipsa balconului erau depozitate diverse materiale. De asemenea, lipseau mapele de informare a turiștilor din cameră.

„Menționăm că unitatea, clasificată 3 și 4 stele, funcționează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă și tratament, în funcție de pensia fiecărui consumator, aceștia acoperind diferența sejurului”, arată ANPC.
 

 
 În urma acțiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului solicitând declasificarea unității din Eforie Nord.

Citește și
 Justiție ConstanțaCJPC Constanța se judecă cu o firmă din Mamaia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii