Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul Dancu s-a luat de piept cu mai-marii lui care l-au demis

ro

09 Mar, 2004 00:00 1160 Marime text

Politisti si magistrati impotriva unui politist

In urma unui control efectuat de ofiteri ai Inspectoratului Judetean la nivelul Politiei Municipiu, precum si la sectiile 1 si 5, s-au constatat disfunctionalitati in activitatea de management * Adjunctii celor doua sectii sus-mentionate, comisarul Dancu si subcomisarul Ispir, au fost schimbati din functie, in timp ce comandantii lor, comisarii sefi Dumitru Lotreanu si George Dumitru, au fost sanctionati cu mustrari # Seful Politiei constantene, chestorul Traian Jipa, a declarat ca masurile au fost luate din cauza unor nereguli constatate pe linie de management si ca nu au existat aspecte de coruptie * Constantin Dancu a chemat, la mai putin de o luna, IJP Constanta in judecata * Avocata acestuia a solicitat instantei Tribunalului Comercial mentinerea in functia de adjunct al sefului Sectiei 1 si suspendarea unui concurs de ocupare a postului eliberat de Dancu * Concursul a fost organizat de IJP, urmand a avea loc astazi, 9 martie * Completul de judecata a decis, tot ieri, ca actul administrativ prin care Constantin Dancu era eliberat din functie va ramane in vigoare si de acum incolo

Un control riguros efectuat la nivelul celor cinci sectii de politie si la Politia Municipiului, de catre un colectiv de ofiteri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, la inceputul anului in curs, s-a soldat cu masuri deosebit de severe, schimbari din functie si sanctionari ale comandantilor acestor unitati. Seful Politiei Municipiu, comisarul sef Ion Balanuta, a fost sanctionat cu mustrare dupa ce comisia IPJ a constatat unele disfunctionalitati in activitatea de management. Tot cu mustrare si din aceeasi cauza au fost sanctionati si comandantii sectiilor 1 si 5, comisarii sefi Dumitru Lotreanu si George Dumitru. S-a mai dispus atentionarea adjunctilor comisarului sef Ion Balanuta, comisarii sefi Adrian Nicola si Mihai Ionita. De asemenea, conducerea Inspectoratului Judetean a dispus schimbarea din functie a adjunctilor de la sectiile 1 si 5, respectiv comisarul Constantin Dancu si subcomisarul Aurelian Ispir. Cei doi ofiteri vor fi repartizati in posturi corespunzatoare nivelului lor de pregatire. Potrivit comisarului sef Marian Saragea, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean, masurile dispuse sunt urmarea unui control anual obisnuit, care survine in urma unor analize minutioase. Saragea a declarat ca sanctiunile s-au aplicat tinandu-se seama de mai multe aspecte, numarul de dosare cu autori necunoscuti din fiecare sectie, abateri disciplinare etc. Comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, chestorul Traian Jipa, a declarat ca schimbarile au fost dispuse in urma disfunctionalitatilor descoperite in activitatea de management. Chestorul a mai afirmat, la acea vreme, ca nu au existat aspecte de coruptie, dar a recunoscut ca deciziile luate au tinut cont si de numarul de abateri disciplinare inregistrate in anul 2003.

Schimbari din functii cu procese

Dupa aproape o luna de la producerea acestor schimbari, Inspectoratul Politiei Judetene Constanta a fost chemat in fata instantei de catre Constantin Dancu. Dupa cum se stie, adjunctul sefului Sectiei 1, comisarul Dancu, a lucrat multi ani la Politia Circulatie, pentru ca apoi sa devina direct sef la Cercetari Penale, fara sa aiba experienta necesara, fiind unul dintre cei schimbati din functia pe care o detineau. Cererea formulata de reclamant consta in anularea deciziei de schimbare din functie si mentinerea sa in postul pe care il ocupa, precum si suspendarea unui concurs de angajare organizat pentru azi, 9 martie, de catre parata. Cererea de chemare in judecata face obiectul dosarului 154/CA/2004, aflat pana mai ieri pe rolul instantei Tribunalului Comercial Constanta. Aflat si solutionat totodata inca de la primul termen, avocata acuzarii a solicitat suspendarea concursului organizat de Inspectoratul Judetean de Politie Constanta pentru ocuparea postului eliberat de catre Constantin Dancu la data schimbarii din functie, respectiv 14 februarie 2004. In pledoaria sa aceasta a motivat cererea de suspendare apeland la prevederile din Codul Muncii, care intr-unul dintre articolele sale precizeaza ca angajatorul nu poate organiza concurs de ocupare a unui loc de munca o data la mai putin de sase luni, din moment ce angajatul nu a renuntat de bunavoie la acesta. Prin urmare, completul de judecata a anuntat solutionarea dosarului, urmand sa se pronunte in cursul zilei de ieri. In cursul dupa-amiezii, instanta a decis respingerea cererilor fostului sef-adjunct Constantin Dancu, actul administrativ de eliberare din functie ramanand in continuare valabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii