Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:26 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Dorna vinde imobilele din comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu, dar și din țară. Care este motivul

ro

08 Sep, 2020 00:00 1838 Marime text

  • În cadrul ședinței adunării generale extraordinare a acționarilor, se va pune în discuție „aprobarea dizolvării și a inițierii procedurii de lichidare a firmei“.

  • De asemenea, pe ordinea de zi se află și aprobarea vânzării ori ratificarea acesteia în cazul mai multor imobile deținute de Dorna, printre ele aflând-se și cele din Mihail Kogălniceanu.

  • Firma a înregistrat pierderi în anii 2017 și 2018, situația pe anul 2019 nefiind depusă încă.

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Convocarea adunărilor generale ordinare și extraordinare ale asociaților companiei Dorna SA.
Potrivit documentelor oficiale, printre punctele de discuții aflate pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a acționarilor se află și aprobarea vânzării ori ratificarea acesteia în cazul mai multor imobile aflate în patrimoniul societății.
Printre acestea, sunt puse la vânzare și imobile din județul Constanța, comuna Mihail Kogălniceanu.
Conform actului oficial citat, se va pune în discuție „aprobarea dizolvării și a inițierii procedurii de lichidare a firmei“.
Se arată în Monitorul Oficial că sunt convocate adunarea generală ordinară și extraordinară ale asociaților Dorna SA de către consiliul de administrație al societății.

Ordinea de zi

Lucrările sunt programate să se desfășoare pe data de 9 octombrie 2020, de la ora 9.00 (adunarea generală ordinară) și, respectiv, de la ora 10.00 (adunarea extraordinară).
Dacă membrii societății nu se pot prezenta la data și orele stabilite, adunările sunt reprogramate pentru data de 12 octombrie, la aceleași ore.
Ordinea de zi a adunării generale ordinare include discuții pe marginea situațiilor financiare anuale și a contului de profit și pierderi ale firmei pentru exercițiul financiar din 2019, aprobarea repartizării eventualului profit net, aprobarea descărcării de gestiune a membrilor CA, dar și stabilirea bugetului pentru 2020.
Se vor pune în discuție și aprobarea încheierii contractului pentru auditarea societății pentru anul 2020 cu firma Ernst & Young Assurance Services SRL, dar și alegerea a doi membri ai CA „și dacă este cazul autorizarea administratorilor numiți să dețină și să exercite cu puteri depline funcții de administrator ori de director în alte companii din România“.
Totodată, vor fi desemnate persoanele ce vor duce la îndeplinire formalitățile privind hotărârile adoptate.

Adunarea generală extraordinară

În ce privește adunarea generală extraordinară, primul punct de discuții este reprezentat de „aprobarea și/sau ratificarea vânzării de către Societate a imobilelor din patrimoniul său situate în următoarele localități din România: Mihail Kogălniceanu (județul Constanța), Vatra Dornei (județul Suceava), Broșteni (județul Suceava), Târgu Neamț (județul Neamț)“.
De asemenea, se va analiza aprobarea dizolvării și a inițierii procedurii de lichidare a firmei și se va stabili data dizolvării.
Punctul următor de pe ordinea de zi vizează numirea societății Business Recovery BD&A SPRL ca lichidator al companiei Dorna și stabilirea tuturor datelor legate de închierea contractului privind lichidarea.
Nu în ultimul rând, se vor desemna persoanele care se vor ocupa de formalitățile legale privind hotărârile adunării generale extraordinare.

Pe minus, în 2017 și 2018

Potrivit datelor puse la dispoziție de Registrul Comerțului, la data de 6 septembrie, firma a înregistrat pierderi în anii 2017 și 2018, situația pe anul 2019 nefiind depusă încă.
Societatea a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în Vatra Dornei. Pachetul majoritar este deținut de Lactalis România SA, cu 99,95892%, iar restul de 0,04108% din acțiuni revine unei liste de 45 de acționari persoane fizice.
Președintele Consiliului de Administrație este croatul Alen Fontana, cu mandat valabil până în anul 2023, acesta fiind și administrator al firmei. În continuare, italianul Giampaolo Manzonetto este director general, iar administratori și membri CA mai sunt cetățenii francezi Christophe Savary Oliver și François Jacques Auguste Peslier Michel.
Firma Ernst & Young Assurance Services SRL, reprezentată prin Adriana Gheorghiu este auditorul Dorna SA.


Domeniul de activitate principal al Dorna SA este reprezentat de „fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor“.
În anul 2017, societatea a avut o pierdere netă de 2.500.964 de lei, 89 de salariați și o cifră de afaceri netă de 24.615.597 de lei.
În anul 2018, numărul angajaților a fost 15, iar pierderea netă a fost 848.268 de lei, în timp ce cifra de afaceri netă s-a ridicat la 17.027.172 de lei.

Citește și:

Vești proaste pentru crescătorii de animale din județul Constanța. Lactalis închide fabrica de lactate de la Mihail Kogălniceanu

Fermierii protestează. De la 1 august, fabrica Dorna din Mihail Kogălniceanu a refuzat să le mai cumpere laptele

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii