Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța cumpără asigurări de răspundere profesională pentru conducere

ro

17 Jul, 2024 14:03 187 Marime text
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează o licitație pentru atribuirea contractului care vizează asigurarea pentru răspundere profesională a membrilor CA, a directorului general și a directorului financiar din cadrul CN APM SA Constanța.
 
Licitația urmează să aibă loc pe data de 26 iulie 2024, valoarea estimată fiind de 335.000 lei. Obiectul contractului sectorial constă în prestarea următoarelor servicii:Asigurarea pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație, a Directorului General și a Directorului Financiar din cadrul CN APM SA Constanța se încheie în conformitate cu art.153 indice 12 alin.(4 ) din Legea societatilor nr.31/1990 și constă în acoperirea prejudiciilor/daunelor produse Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta sau tertilor, ca urmare a faptelor culpabile savarsite in exercitarea atributiilor de administrare, conducere si/sau supervizare a activitatii C.N.-A.P.M.-S.A. Constanta de catre cei sapte Administratori - membri ai Consiliului de Administratie de catre Directorul General precum si Directorul Financiar. Contractul de asigurare se va încheia pe o perioadă de 1 an de la data incheierii contractului.
 
Polița de asigurare de răspundere profesională are rolul de a proteja administratorii și directorii companiei pentru răspunderea patrimonială și personală a acestora pentru erori și acte de neglijență produse în exercitarea funcției de conducere pe care o dețin, din care pot rezulta prejudicii financiare pentru companie sau terți. Această poliță protejează, astfel, și patrimoniul companiei. Potrivit prevederilor Legii societăților nr. 31/1990 actualizată, societățile pe acțiuni au obligația încheierii asigurării de răspundere pentru administratori, membrii consiliului de administrație.
 
Persoanele ce detin functii de decizie in cadrul entitatii contractante, precum si persoanele din cadrul entitatii contractante ce pot influenta continutul documentatiei de atribuire si/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt:

• Consiliu de Administratie: Adrian-Daniel GAVRUTA, Suryan-Omar DEDE, Catalin DIACONU, Constantin CHIRILA, Mihnea - Claudiu DRUMEA, Elena VLAD, Dan Alexandru CATANA;
• Director General – Mihai TEODORESCU, Director General Adjunct – Costin - Valeriu AVĂTAVULUI, Director Executiv – Ileana Mirela BÎRCHI, Director Financiar – Maria MERGIU, Director Operațiuni Portuare – Costel BUCUR, Serviciul Juridic și Guvernanță Corporativă – CJ cu atribuții delegate - Tănase Iulian PEPI, Șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina BECTEMIR, Compartiment Asigurări – Mariana CHIREA;
• Alti semnatari: Șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian STĂNCIUC, Compartiment Asigurări – Nicoleta CONSTANTINESCU, Responsabil Achizitie din cadrul Serviciului Achizitii Publice – Aurelian LIȚĂ.
Cerinta nr.1.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii