Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, licitație de peste 90 milioane de euro! Este vizat dragajul din port
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, licitație de peste 90 milioane de euro!
05 Aug, 2024 15:20
ZIUA de Constanta
662
Marime text
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța organizează o amplă licitație pentru proiectarea și executarea dragajului de investiții în porturile maritime.
Valoarea estimată este de 466.669.629 lei (aproximativ 93 milioane euro). Licitația va avea loc pe 11 septembrie 2024.
Portul Constanța este cel mai important port maritim al României și cel mai mare port la Marea Neagră, reprezentând totodată un nod de tranzit major ce face legătura între Europa de Vest și Est – Centrală cu Asia Centrală și Orientul Îndepărtat și având o ampasare geografică strategică, beneficiind de conexiuni cu Dunărea, cu Autostrada A2 și cu Rețeaua de cale ferată. Proiectul Dragaj de Investiții în Porturile Maritime cuprinde execuția de dragaje pe anumite bazine și șenale navigabile din Portul Constanța – Zonele Constanța și Midia. În unele zone ale bazinelor portuare, adâncimile existente nu asigură utilizarea eficientă a infrastructurii de cheu existente, conducând la întârzieri în efectuarea manevrelor de acostare/plecare de la cheu și la apariția unor costuri, generate de operațiunile suplimentare de încărcare/descărcare și de remorcaj pentru dezeșuare. Astfel, executarea unor lucrări de dragaj asigură siguranța efectuării manevrelor în bazinele portuare și pot asigura utilizarea mai eficientă a infrastructurii existente. Lucrările de dragaj au fost realizate de către CN APM SA Constanța în scopul menținerii adâncimilor proiectate (lucrări de întreținere) și în scopul realizării cotelor de proiect pentru bazinele unde încă mai existau zone cu adâncimi naturale (lucrări de investiții).
Din analiza cotelor proiectate, a cotelor obținute după lucrările de dragaj efectuate și a cotelor existente în prezent în bazine și șenalele navigabile, se constată că există atât zone care necesită dragaj de întreținere periodică, dar și zone cu adâncimi mai mici decât cele proiectate ce nu se modifică în urma efectuării dragajului de întreținere. În momentul execuției lucrărilor de investiție în porturi, adâncimile prevăzute prin proiect, în bazinele/șenalele portului au fost realizate prin dragaj.
Persoanele ce detin functii de decizie in cadrul entitatii contractante precum si persoane din cadrul entitatii contractante ce pot influenta continutul documentatiei de atribuire si/sau desfasurarea procedurii de atribuire sunt:
• Consiliu de Administratie: Adrian-Daniel Gavruta, Suryan-Omar Dede, Catalin Diaconu, Constantin Chirila, Mihnea - Claudiu Drumea, Elena Vlad, Dan Alexandru Catana,
• Conducere executivă: Director General – Mihai Teodorescu, Director General Adjunct – Costin Valeriu Avătavului, Director Executiv – Ileana-Mirela Bîrchi, Director Financiar – Maria Mergiu, Consilier Juridic Cu Atribuții Delegate, Serviciul Juridic Și Guvernanță Corporativă – Tanase Iulian Pepi, Director Strategie Dezvoltare – Eugen Caruntu, Șef Serviciu Achizitii Publice – Hermina Bectemir, Șef Serviciu Dezvoltare – Mihaela Alina Stăetu
• Alți semnatari: Șef Birou Control Financiar Preventiv – Adrian Stănciuc, Responsabil Contract Din Cadrul Serviciului Dezvoltare – Anca Diana Angelescu, Responsabil Achizitie Din Cadrul Serviciului Achizitii Publice – Cristina Daniela Ștefan.
• Minciu Adriana Simona – Reprezentant Legal al Furnizorului de Servicii Auxiliare Achizitiei, Sc Consim Management SRL.
Despre CN APM SA Constanța
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM SA Constanța) s-a înființat prin Hotărârea Guvernului României nr. 517/1998, cu modificările și completările ulterioare, prin reorganizarea fostei Regii Autonome Administrația Portului Constanța.
CN APM SA Constanța este o societate comercială pe acțiuni, desemnată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii să desfășoare activități de interes public național, în calitate de administrație portuară.
Compania îndeplinește funcția de autoritate portuară în portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis.
CN APM SA Constanța este deținută de Ministerul Transporturilor, cu 80% din capitalul social, și Fondul Proprietatea SA, cu 20% din capitalul social.
Administratorii CN APM SA Constanța sunt Catană Dan-Alexandru, Chirilă Constantin, Dede Suryan-Omar, Diaconu Catalin, Drumea Mihnea Claudiu, Drumea Mihnea Claudiu, Gavruță Adrian-Daniel, Vlad Elena.
În anul fiscal 2022, CN APM Constanța cu 896 salariați a declarat o cifră de afaceri de 479.165.475 lei și un profit de 114.510.926 lei.
Situația financiară pentru anul 2023 arată astfel: 923 de salariați, cifră de afaceri de 545.455.306 lei și profit de 195.356.718 lei.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
CNAPM SA Constanța a anulat o licitație de patru milioane de lei pentru dragaj de întreținere în bazinele din Portul Constanța (DOCUMENT)
Vrei să ai biroul în portul Constanța? CN APM SA dă în chirie două spații. Iată cât costă metrul pătrat (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii