Compania Națională de Investiții SA Documente cu date nereale, depuse de ofertanți pentru obținerea contractelor publice!
Compania Națională de Investiții SA: Documente cu date nereale, depuse de ofertanți pentru obținerea contractelor
30 Jan, 2024 11:28
ZIUA de Constanta
837
Marime text
Compania Națională de Investiții SA trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea cazurilor în care ofertenții pentru contractele publice depun documente ce atestă situații nereale.
„Pentru a se asigura de cheltuirea corectă a fondurilor publice, CNI S.A. va întreprinde toate demersurile necesare pentru a se asigura de caracterul real al documentelor solicitând părților implicate să confirme sau să infirme autenticitatea și realitatea acestora“, spun reprezentanții Companiei.
Redăm, în continuare, comunicatul transmis de Compania Națională de Investiții SA:
Prin prezentul comunicat, COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII – CNI S.A. dorește sa traga un semnal de alarma cu privire la modul in care anumiti ofertanti inteleg sa prezinte documentele la procedurile prin care se atribuie contracte din bani publici si sa isi reafirme pozitia ferma de zero toleranta la frauda.
CNI S.A. deruleaza, in calitate de autoritate contractanta, peste 1.000 de achizitii publice anual.
In ultima perioada, CNI S.A. s-a confruntat cu o crestere a cazurilor in care ofertantii au prezentat documente, menite sa ateste o stare de fapt sau de drept care nu este reala, in vederea obtinerii, pe nedrept, a contractelor de achizitie publica, testand vigilenta autoritatii contractante.
In aceste conditii, pentru a se asigura de cheltuirea corecta a fondurilor publice, CNI S.A. va intreprinde toate demersurile necesare pentru a se asigura de caracterul real al documentelor solicitand partilor implicate sa confirme sau sa infirme autenticitatea si realitatea acestora.
De asemenea, pentru documentele care nu vor fi confirmate ca fiind reale (in totalitate sau doar in parte) de catre emitentii acestora (cu precadere firme private furnizoare de materiale), CNI S.A. va proceda conform prevederilor legale.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Licitații amânate!
Platforma SEAP, în mentenanță. Proceduri online amânate după Anul Nou
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii