Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea de afaceri din Portul Constanța, participant cheie la evenimentul din Astana

ro

17 Oct, 2024 14:27 177 Marime text
Harta, Sursa foto: Constanța Port Business Association
 
  • Constanța Port Business Association, participant cheie la evenimentul din Astana, Kazahstan, care  consolidat poziția strategică a Portului Constanța pe Coridorul Mijlociu
 
În aprilie 2023, Constanța Port Business Association, în colaborare cu Ambasada Republicii Kazahstan în România, a organizat în premieră Forumul Marea Caspică - Marea Neagră. Evenimentul a avut ca obiectiv dezvoltarea comerțului pe Coridorul Mijlociu, explorând potențialul economic al rutei Caspice - Marea Neagră. Acesta a marcat debutul unui dialog între statele din Asia Centrală și Caucazia de Sud, subliniind importanța Portului Constanța în contextul economic global.
 
Constanța Port Business Association a transmis că săptămâna aceasta, comunitatea de afaceri din Portul Constanța a primit invitația de a participa la o misiunea diplomatică și economică organizată de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în Astana, Kazahstan. Evenimentul, desfășurat pe 15 octombrie, a avut ca scop promovarea poziției comerciale strategice a Portului Constanța ca hub la Marea Neagră, pe ruta de transport a Coridorului Mijlociu.
 
Organizat în colaborare cu Ambasada României în Kazahstan, Ambasada Republicii Kazahstan în România și Consulatul Onorific al Kazahstanului la Constanța, evenimentul s-a desfășurat în prezența oficialilor români din Ministerul Transporturilor, Cabinetul Primului Ministru și autoritățile portuare române. Această întâlnire a oferit nu doar oportunități de întărire a relațiilor diplomatice, ci și de extindere a cooperării economice între cele două state.

Participarea mediului de afaceri din Portul Constanța, reprezentat de companii cu capital românesc și de mari investitori internaționali din sectorul operării portuare, logisticii și comerțului, a subliniat importanța evenimentului. Sub umbrela Constanța Port Business Association, aceste companii contribuie semnificativ la economia națională și locală, având o cifră de afaceri anuală de peste 2,4 miliarde de euro și asigurând circa 70% din traficul anual de mărfuri din Portul Constanța.
 
Evenimentul organizat de Administrația Portuară a facilitat reluarea dialogului comercial între companiile din industria portuara și de transport din România și Kazahstan. Contribuția mediului privat din Portul Constanța, reprezentat de Constanța Port Business Association, esențială prin promovarea intensă a facilităților portuare și de transport multimodal din România și interesul acordat potențialului Coridorului Mijlociu, susține premisele ca această rută să capete o importanță sporită iar Portul Constanța să devină un nod strategic pe axa comercială Est-Vest, conectând statele riverane Mării Caspice și Asia Centrală cu hinterlandul european, a comunicat sursa citată.
 
Asociația a fost reprezentata la Astana de o parte din companiile membre, prin managementul firmelor Intertrans Company, Sea Container Group, Midia International, Comvex, Svad Shipping, Vittera.
 
Constanța Port Business Association mulțumește autoritaților si oficialilor pentru organizarea și invitația de participare la un eveniment crucial pentru dezvoltarea de parteneriate strategice cu o regiune economică al cărei schimb de mărfuri cu statele europene este în continuă creștere în ultimul deceniu și care are potențialul de a redirecționa fluxurile comerciale prin România.

Constanta Port Business Association aduce mulțumiri Excelenței Sale Doama Ambasador al României în Kazakhstan Madalina Lupu și Doamnei Consul Onorific al Kazakhstanului la Constanţa Corina Martin – o prezența constantă și activă, esențială în consolidarea relațiilor dintre România și Kazahstan.

Citește și:
Buncăr realizat de Barter Port Operator SRL în Portul Constanța Sud – Agigea


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii