Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducătorii de biciclete și de trotinete pot fi amendați dacă refuză testarea privind consumul de alcool sau droguri

ro

05 Jul, 2024 15:30 199 Marime text
foto: pexels De luna aceasta, bicicliștii și cei care merg pe trotinetă pot fi amendați dacă refuză testarea cu etilotestul sau cu drugtest. OUG 84/2024 stabilește introducerea obligativității bicicliștilor și conducătorilor de trotinete de a se supune controalelor antidroguri și antialcool.


Nou act normativ prevede modificarea capitolului din OUG 195/2002 referitor la contravențiile sancționate cu amenzi încadrate în clasa a III-a, prin introducerea unei noi mențiuni, conform căreia ”refuzul conducătorului de bicicletă sau trotinetă electrică de a se supune testării privind consumul de alcool ori substanțe psihoactive” va fi sancționat începând din 9 iulie.

Măsura face parte dintr-o serie de modificări legislative cu impact asupra siguranței rutiere, menite să încurajeze responsabilitatea și prevenirea potențialelor riscuri asociate consumului de alcool sau substanțe psihoactive în timpul conducerii vehiculelor, incluzând acum și  bicicletele sau trotinetele electrice.

Amenzile încadrate la clasa a III-a presupun de la șase până la opt puncte - amendă, adică sume încadrate între 990 și 1.320 lei.
 

Citește și

Bicicliștii din Constanța se confruntă cu ignorarea pistelor. Amenzi usturătoare pentru șoferi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii