Conducerea Dobromin SA, convocată în adunare generală. Ce se află pe ordinea de zi a firmei constănțene?
Conducerea Dobromin SA, convocată în adunare generală. Ce se află pe ordinea de zi a firmei constănțene?
20 Feb, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
2031
Marime text
- În cadrul adunării, va fi ales un nou consiliu de administrație, ale căror mandate expiră în luna martie 2023.
- Acționarul majoritar al Dobromin SA se ocupă de afaceri cu energie electrică, Microhidrocentrale electrice, fabrici de ciment și imobiliare
- Cariera de la Corbu se ocupă de extracție argilă și caolin, diatomită, loess, argilă refractară și semirefractară, iar în orașul Ovidiu extrage pietriș și nisip balast
- MHC Water Power SA are puncte de lucru în Dâmbovița la microhidrocentralele C.H.E.M.P din Doicești , Moroeni, Pucioasa, Pietroșița și Buciumeni
Consiliul de Administraţie al Dobromin SA, având sediul social în satul Corbu, comuna Corbu, Str. Industrială nr. 2, judeţul Constanţa convoacă Adunarea generală ordinară a acţionarilor pentru data de 20.03.2023, ora 12.00, la sediul Societăţii din satul Corbu.
Dacă la data de 20.03.2023 nu se întrunesc condiţiile de validitate/cvorumul de prezenţă prevăzute de Legea Societăţilor şi de Actul Constitutiv al Societăţii, următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor se convoacă prin prezentul convocator pentru data de 21.03.2023, în acelaşi loc, la aceeaşi oră, având aceleaşi ordine de zi ca la prima convocare şi Dată de Referinţă. Decizia a fost afișată recent în Monitorul Oficial al României.
Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor este următoarea:
1.Ratificarea tuturor actelor semnate în perioada de la 01.03.2023 până la data intrării în vigoare a mandatului membrilor consiliului de administraţie.
2.Numirea membrilor consiliului de administraţie şi stabilirea duratei mandatului acestora. Lista cuprinzând informaţii cu privire la numele, localitatea de domiciliu şi calificarea profesională ale persoanelor propuse pentru funcţia de administrator se află la dispoziţia acţionarilor, putând fi consultată şi completată de aceştia.
3.Împuternicirea persoanei care va îndeplini toate formalităţile legale necesare pentru înregistrarea hotărârilor ce vor fi adoptate de AGOA.
Despre Dobromin SA
Înființată în anul 1993, compania provine din divizare și are activitate extracție piatră ornamentală, de construcții, calcaroasă , ghips, cretă și ardezie. Acționarii companiei sunt societățile Metaleuroest SRL, din Câmpina, Prahova - majoritar cu 87,27363%, SC MHC Water Power SA din comuna Doicești, Dâmbovița cu 11,73306%, cât și Statul Român cu 0,21889%, dar și acționari persoane fizice: Dimancea Ion 0,013%, Nicoară Ion 0,013%, Șerban Gabriela 0,0028%, alți acționari persoane fizice tip listă 0,74562%. Consiliul de administrație este format din Sandu Octavian - Președinte, Vana Vasile și Bostan Doina Aurora. CA a fost ales în martie 2020, iar mandatele expiră pe 1 martie a.c.
Dobromin SA a înregistrat pierdere doi ani la rând, 2019 și 2020, iar în anul 2021 a declarat cifră de afcaeri 2.010.426 lei și un modest profit de 20.923 lei, și 12 angajați. Societatea are puncte de lucru în Corbu, extracție argilă și caolin, diatomită, loess, argilă refractară și semirefractară, în orașul Ovidiu unde extrage pietriș și nisip balast, în sat Băneasa, pe strada Marc Aureliu 4, în zona peninsulară, și depozit și magazin în Cerna, Tulcea.
SC Metaleuroest SRL Câmpina și SC MHC Water Power SA au administrator pe Anastasescu Mihai. Despre Metaleuroest SRL Câmpina, acționarul majoritar, are unic asociat și administrator pe Anastasescu Mihai, desfășoară activitate închiriere și subînchiriere bunuri imobiliare și are un singur angajat. Cifrele de afaceri sunt modice, dar profitul pe anul 2021 este de 27.165.712 lei.
SC Metaleuroest SRL mai este acționar majoritar în Hidrotehnica Galați SA aflată în lichidare, Neptun SA și Paltinu SA , toate cu sediul în Câmpina, județul Prahova. Anastasescu Mihai este asociat în societățile cu sediul în județul Prahova, în Câmpina sau Băicoi, Stock Metal SRL comerț cu ridicata metale și minereuri metalice, Forja Neptun SRL Băicoi, Cemrom SA, Câmpina, fabricarae cimentului, New Star Press SRL asociat unic Câmpina, Agroinvest SRL, Câmpina, Riviera Green Smart SRL, Câmpina, Ecogen Power SRL, Câmpina, dezvoltare imobiliară, Global Invest SA și în Infinity SRL Ploiești și în localitatea Corbu, județul Constanța în societățile Eurogreen Ecopallets SRL, Corbu înființată în 2022, fabricare ambalaj din material plastic, Cemart Invest SA Corbu, Constanța, fabricare ciment.
Microhidrocentrale C.H.E.M.P.
Despre MHC Water Power SA, din comuna Doicești, Dâmbovița are ca activitate producție energie electrică și are puncte de lucru în Dâmbovița la microhidrocentralele C.H.E.M.P din Doicești , Moroeni, Pucioasa, Pietroșița și Buciumeni. Mihai Anastasescu, ca reprezentant al societății Metaleuroest SRL Prahova, deține capitalul majoritar al MHC Water Power SA, societate care a declarat în anul 2021 cifră de afaceri de 20.597.037 lei, profit 12.025.655 lei. Societatea este condusă de Ștefan Elena, președinte consiliu de administrație, alături de Drăgan Andreea Livia, Vișa Florian și Luca Livia.
Hidroelectrica, aflată în insolvență, vindea în anul 2014 un număr de 14 microhidrocentrale la cheie pentru 13 milioane de euro. Toate C.H.E.M.P.-urile sunt racordate la Sistemul Energetic Național iar energia produsă este subvenționată.
Amintim că Miniera Medgidia SA, cu sediul în municipiul Medgidia, str. Constanţei nr.10, ca succesoare legală a Societăţii ComercialeDobromin S.A., care administra şi desfăşura activităţi miniere autorizate beneficiind de prevederile art.46 din Legea minelor nr.61/1998, este îndreptăţită să solicite concesiunea activităţii miniere de exploatare în perimetrele Cuza Vodă, Ţibrinu, Defcea şi Celea Lac, judeţul Constanţa. În baza Referatului nr.300589/5 iulie 2004 privind transferul drepturilor şi obligaţiilor stabilite prin licenţele de exploatare nr.1159/2000 în perimetrul Cuza Vodă, nr.1161/2000 în perimetrul Ţibrinu, nr.1162/2000 în perimetrul Defcea, şi nr.1163/2000 în perimetrul Celea Lac, de la Societatea Comercială „DOBROMIN” S.A. către Societatea Comercială MINIERA MEDGIDIA S.A., şi a Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr.153 din 5 iulie 2004, în conformitate cu art.24 din Legea minelor nr.85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art.110 şi 114 din Hotărârea Guvernului nr.1208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea Legii minelor nr.85/2003, cu modificările ulterioare, aprobă transferul drepturilor şi obligaţiilor stabilite prin aceste licenţe de la de la
În baza atribuţiilor conferite prin art.55 din Legea minelor nr.85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a negociat licenţele de concesiune a activităţii miniere de exploatare a zăcămintelor de argilă caolinoasă în perimetrele Cuza Vodă, din localitatea Cuza Vodă, Ţibrinu din localitatea Mircea Vodă şi Defcea, localitatea Mircea Vodă, şi de calcar Celea Lac, din localitatea Hârşova, judeţul Constanţa.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Mandatele membrilor Consiliului de Administrație al Dobromin SA, prelungite cu un an
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii