Conducerea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța prezintă raportul de activitate pe anul 2016 (galerie foto)
Conducerea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța prezintă raportul de activitate pe anul 2016 (galerieSala „Remus Opreanu”, din cadrul Palatului Administrativ, găzduiește, astăzi, Conferința Județeană a Uniunii Asociațiilor de Proprietari Constanța, în cadrul căreia este prezentat raportul de activitate.
La ședință sunt prezenți, printre alții, Florica Ganea, președintele UAPC, și Mihai Mereuță, președintele Ligii Habitat, la care este afiliată UAPC.
În municipiul Constanța există 683 de asociații de proprietari membrii ai UAPC. Anul trecut, UAPC a oferit consultații gratuite pentru asociațiile de propriertari, a desfășurat activități de cenzorat pentru asociațiile care nu au cenzori și a organizat cursuri de administratori.
„Ca urmare a veniturilor realizate în decursul anilor, UAPC a reușit să achiziționeze imobilul în care își desfășoară activitatea. În anul 2016, UAPC a investit 4.000 de lei într-o centrală termică, aceasta fiind montată la sediul uniunii”, a declarat Florica Ganea.
Președintele UAPC precizează că nu a găsit înțelegere la Primăria Constanța, în sensul că uniunea nu a beneficiat de una din facilitățile fiscale prevăzute de vechiul Cod Fiscal, respectiv scutirea la plata de impozit pe clădiri. Potrivit legislației în vigoare, întrucât UAPC a fost declarată unitate publică, avea dreptul de a primi gratuit un sediu în care să-și desfășoare activitatea și de a fi scutita de impozitul pe clădire.
Cu toate acestea, UAPC a obținut o diminuare la jumătate a impozitului pe imobil.
„Considerăm că am făcut ca uniunea să funcționeze în parametri normali, astfel încât să fie capabilă să rezolve problemele cu care a fost sesizată, în interesul proprietarilor din asociații și credem că, prin votul acordat, confirmă conducerea UAPC din anul 2016 de a-și continua activitatea”, a punctat Florica Ganea
Marcel Dragu, cel care a condus uniunea timp de 14 ani, în prezent președinte de onoare, susține că UAPC a rezistat în timp, in pofida tuturor greutăților.
Mihai Mereuță, de la Liga Habitat, susține că asociațiile au semnalat mai multe probleme.„Uniunea nu a fost ajutată de autorități și nu a primit niciodată sponsorizări. Desele schimbări legisltive au dus și la modificarea statutului UAPC. Acest lucru a afectat asociațiile de proprietari. Unele s-au desființat, altele s-au retras din uniune. Mă bucur că uinunea funcționează bine sub conduceea doamnei Ganea. Mulțumesc și președintelui Ligii Habitat că ne spijină și ne consiliază. Suntem ca o familiei noi cei de la Liga Habitat. Nu în ultimul rând, mulțumesc directorului RAJA care ne-a sprijinit mereu. Să continuați să fiți mereu împreună și să funcționați în continuare", spune Marcel Dragu.
„Scopul nostru este de a ne informa și învăța unii pe alții. UAPC Constanța este reprezentativă la nivel județean. De aceea, UAPC trebuie ascultată de autorutățile locale. Este grav că UAPC, care este una dintre cele mai puternuce din țară, sa fie ignorată de autoritățile locale. Vă urez succez in activitate și sunt gata să ne mutăm în anticamera primarului Constanței până ne va ascula și prelua problemele semnalate de dumneavoastră”, a declarat Mihai Mereuță.
Mihai Mereuta a semnalat urmatoarea problema cu care se confrunta asociatiile de proprietari: un apartament ipotecat, care are datorii la intretinere, atunci cand este executat silit, prioritate are banca.
În cadrul acestei activităţi s-a votat consiliul director: Florica Ganea, Vasile Harsescu, Adriana Cioroianu, Vlad Urse, Rodica Dumitrache, Mircea Calugaru, Mariana Stanasel, Alexandu Nitu si Georgeta Ariciuc. Din biroul permanent fac parte: Florica Ganea, Vasile Harsescu, Adriana Cioroianu, Ariciuc Georgeta si Nitu Alexandru."Atunci ce se inatampla cu datoriile? Cine le achita? Cu ce ramane asociatia? Cu praful de la toba" sustine Mereuta Mihai.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp