Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:03 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință internațională Raed Arafat, șeful DSU, prezent la Constanța - „Să ne uităm la populație, să lucrăm cu populația“ (VIDEO)

ro

27 Oct, 2022 00:00 1779 Marime text
 
 
  • Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că trebuie să învățăm că, din cele întâmplate în trecut, „cooperarea trebuie să fie regulată și continuă pentru a clădi reziliența în rândurile societății civile“.
  • La rândul său, Mihai Lupu, președintele CJC, a menționat că la nivelul Constanței este „nevoie urgentă de o infuzie de investiții care să o ajute să facă față la provocările actuale și cele viitoare“.
  • „Situația dificilă și perturbările de pe piața mondială a energiei, cauzate în special de invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina, ne obligă să accelerăm dezvoltarea infrastructurii energetice din surse regenerabile. În același timp, trebuie să avem înțelepciunea și curajul să utilizăm la maximum oportunitățile pe care ni le aduce exploatarea gazului din Marea Neagră” , a mai spus Mihai Lupu, președintele CJC.  
 
Miercuri, 26 octombrie 2022, a avut loc conferința internațională „Outlook on Resilience - Challenge and Opportunities”, ce a venit în completarea unuia dintre cele mai ample și importante exerciții organizate în țara noastră în domeniul rezilienței.
 
Obiectivul evenimentului „Resilience Dome TTX 2022” este de a stimula cooperarea, pentru a asigura o cât mai bună coordonare în managementul situațiilor de criză.
 
Organizatorul evenimentului a fost Centrul Euro - Atlantic, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Ministerul Afacerilor Interne, New Strategy Center și ANSSI.
 
Conferința a avut loc în incinta hotelului Del Mar din Constanța.
 
În prima secțiune a evenimentului, unde ideea centrală a fost importanța rezilienței în fața amenințărilor și a hazardelor, precum calamități naturale, atacuri cibernetice, amenințări hibride sau atacuri armate/militare, discuția a fost moderată de Eduard Simion, expert asociat al New Strategy Center.
 
Au vorbit: Raed Arafat - secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, James Everard - director onorific în cadrul Consiliului Consultativ Internațional al New Strategy Center, Julie Cairns - ofițer în Secția de Reziliență a NATO și Cristian Sfichi - director general al companiei Thales România.
 

Raed Arafat - secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şeful DSU, a precizat: „Trebuie să dezvoltăm cooperarea și suportul. Trebuie să vedem care sunt țările cu care putem lucra. Să învățăm că, din cele întâmplate în trecut, cooperarea trebuie să fie regulată și continuă, pentru a clădi reziliența în rândul societății civile. Să ne uităm la populație, să lucrăm cu populația, să facem ceva care să fie durabil și de care să beneficieze generațiile viitoare. Trebuie să ne gândim la construirea pe termen lung, nu pe termen scurt”.

 
Printre cei prezenți la conferință s-au numărat și Silviu Coșa - prefectul județului Constanța, Mihai Lupu - președintele Consiliului Județean Constanța, George Niculescu - secretar de stat în Ministerul Energiei, Ioan Cristian Săvoiu - secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin George - manager profesionist  de servicii S&T România, H.E. Rim Kap-Soo - ambasador, Ambasada Republicii Coreea în România, Duane Verner - manager,  Resillience Assessment Group , Nuclear Technologies and National Security, Talya Lankri - șeful diviziei frontului intern din consiliul de securitate națională, Israel, dar și Bogdan Dumea - secretar de stat în Ministerul Digitalizării, Alina Bârgăoanu - decan al Universității Naționale de de Studii Politice și Administrație Publică, Andrei Oprina - directorul  Institutului pentru Tehnologie Avansată ,Ioan Constantin - expert în securitate cibernetică la Orange România, Răzvan Popescu - CEO Romgaz, Eugen Mavriș - general de flotilă aeriană, sau Jonathan Shaw - șef al biroului regional de implicare în cooperare, agenție de reducere a amenințărilor pentru apărare din Statele Unite ale Americii.

 
„Constanța este astăzi mai mult ca oricând importantă din punct de vedere geo-strategic!“
 

„Am încredere că discuțiile pe care le purtăm astăzi se vor transforma în fapte care să aducă mai multă securitate și stabilitate în regiunea Mării Negre. Datorită prezenței sale, Constanța este astăzi mai mult ca oricând importantă din punct de vedere geo-strategic. După izbucnirea războiului din Ucraina, toate privirile s-au îndreptat către Marea Neagră. Aceasta a devenit o arteră și mai importantă, în special pentru comerțul cu produse agricole, dar și cu produse energetice. Constanța are nevoie urgentă de o infuzie de investiții care să o ajute să facă față la provocările actuale și la cele viitoare. Situația dificilă și perturbările de pe piața mondială a energiei, cauzate în special de invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina, ne obligă să accelerăm dezvoltarea infrastructurii energetice din surse regenerabile. În același timp, trebuie să avem înțelepciunea și curajul să utilizăm la maximum oportunitățile pe care ni le aduce exploatarea gazului din Marea Neagră”, a spus Mihai Lupu, președintele CJC.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român
Cinci români, transportați cu elicopterul în țară. Patru persoane au decedat pe loc după un accident pe o șosea din Bulgaria

 
 
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii