Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflictul intern intre taberele din UDTTMR continua

ro

25 Jun, 2004 00:00 1227 Marime text

Rezultatul alegerilor locale ar trebui sa dea de gandit responsabililor de campanie

Responsabilitatea trebuie asumata de cei ce nu au fost in stare sa-i determine macar pe propriii membri sa acorde votul celor ce s-au ridicat chiar din mijlocul lor * UDTTMR nu a reusit sa aiba primar, dar nici macar un consilier local * Sub pretextul "amestecarii" cu "necredinciosii", vechea conducere incearca sa elimine concurenta

Probabil sunt foarte multi membrii ai Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani Constanta care se intreaba ce surse de informatii are cotidianul "ZIUA de Constanta" din moment ce viata interna a organizatiei este dezvaluita opiniei publice. Ceea ce putem spune cu certitudine este ca nici unul dintre membrii conducerii locale nu lasa sa "transpire" in presa informatiile cu privire la conflictul ce pare sa nu mai aiba sfarsit, ce s-a iscat inca din momentul in care vechea garda a pierdut terenul in favoarea uneia noi, aleasa in mod democratic. Marea tristete este ca, in mintea multora dintre cei ce formeaza "grosul" organizatiei, ideea de schimbare nu incape nici chiar daca ar fi vorba despre o mai buna organizare, eficienta, imagine mai buna si, de ce nu, binele tuturor etnicilor tatari din judet. Tatarii, in vechime, au fost un popor razboinic, iar ceea ce se intampla in prezent poate constitui echivalentul unei confruntari similare celor din vechime, din care trebuie sa iasa neaparat invingatori. Nimeni nu are nimic de spus in legatura cu mentalitatea invingatorului, ba din contra, consideram ca trebuie sa existe in fiecare dintre noi. Numai ca, de aceasta data, cineva trebuie doar sa cedeze puterea, pentru o anumita perioada, pentru ca asa este mai... constructiv, mai ales ca exista argumente in sustinerea acestei idei. Unul dintre ele ar fi insuccesul inregistrat de echipa care a gestionat campania de promovare a candidatilor uniunii la alegerile locale din 6 iunie. Intr-adevar, nu a fost usor, dar responsabilitatea trebuie asumata de cei ce nu au fost in stare sa-i determine macar pe propriii membri sa acorde votul celor ce s-au ridicat chiar din mijlocul lor, astfel ca UDTTMR nu a reusit sa aiba primar, dar nici macar un consilier local. Cei ce au fost mintiti de echipa care s-a ocupat de campanie sunt chiar membrii UDTTMR, care si-au vazut spulberate sperantele. In conditiile in care rezultatele alegerilor locale din acest an au fost mult mai slabe decat cele din 2000, responsabilitatea trebuie asumata mai ales de cei care au provocat esecul.

Si totusi, vor puterea

In ciuda tuturor evidentelor, vechea garda nu vrea sa se predea. Prin fel de fel de metode, care mai de care mai nastrusnice, batranii depun mari eforturi pentru a pastra puterea. Din martie, luna in care s-au desfasurat alegerile pentru desemnarea conducerii filialei locale, frictiunile persista chiar daca alegerile au fost corecte. Toti membrii noii echipe sunt contestati de cei vechi, mai ales ca urmeaza sa fie desemnati membrii Comitetului Reprezentantilor Constanta, din randul carora se vor alege reprezentantii pentru Comitetul National. De ce trebuie ca in aceasta structura sa ramana cine "trebuie", si nu unii sau altii care s-au trezit peste noapte ca vor sa conduca de capul lor doar pentru faptul ca sunt, in primul rand, tineri, au energie si idei ce sunt in concordanta cu mentalitatea europeana?! Nu trebuie sa ai capul prea mare ca sa-ti dai seama ca cine accede in aceste structuri se poate impauna cu detinerea unor functii din care decid cine va fi cel ce va reprezenta etnia in Parlamentul Romaniei si cum vor fi folosite sumele, deloc neglijabile, pe care statul le vireaza in contul UDTTMR. Astfel se explica motivele pentru care cei in mainile carora au fost fraiele asociatiei se folosesc de tot ce este mai josnic pentru a impiedica accesul la putere al noilor veniti. S-a ajuns pana acolo incat mintea bolnava a unora a "nascut" ideea "impuritatii" membrilor noii conduceri care s-au casatorit cu "necredinciosi" crestini. Poate ca n-ar fi rau sa le reamintim celor care gandesc astfel ca de sute de ani traiesc pe pamantul tarii asteia, unde au gasit intelegere si toleranta, iar un astfel de mod de a pune problema pe tapet dovedeste cat de ingust este modul lor de a gandi, chiar daca majoritatea nu pregeta sa-si etaleze diplomele ce atesta absolvirea unor studii superioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii