Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale Companiei Naționale a Uraniului SA de către Nuclearelectrica SA
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale Companiei Naționale a Uraniului SA de către Nuclearelectrica
18 Nov, 2021 16:48
ZIUA de Constanta
1463
Marime text
- S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.
S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.
Oficial de la Consiliul Concurenței
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care S.N. Nuclearelectrica S.A. preia de la Compania Națională a Uraniului S.A. activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara.
Activitatea principală a S.N. Nuclearelectrica S.A. constă în producerea de energie electrică și termică, prin procedeu nuclear, precum și producerea de combustibil nuclear prin folosirea tehnologiei de tip CANDU 6.
S.N. Nuclearelectrica S.A. se află în portofoliul de companii al Ministerului Energiei, fiind listată la Bursa de Valori București.
Activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E - Sucursala Feldioara reprezintă un ansamblu unitar de active, capabil să desfăşoare activităţi economice independente, intenţia S.N. Nuclearelectrica S.A., în calitate de cumpărător, fiind aceea de a continua activitatea preluată la data transferului, respectiv producerea de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2). Uzina de Rafinare E – Sucursala Feldioara a fost construită pentru procesarea concentratului de uraniu din România asigurând, exclusiv, necesarul de materie primă pentru FCN Piteşti.
Uzina de Rafinare E - Sucursala Feldioara îndeplineşte toate condiţiile de operaţionalizare, cu respectarea strictă a legislaţiei naţionale, comunitare, precum şi a organismelor internaţionale - Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) / Agenţia de Aprovizionare EURATOM (ASE).
În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii