Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței a sancționat trei companii pentru trucarea unor licitații publice. Firmele au câștigat contracte și la OCPI Constanța și Tulcea

ro

29 Aug, 2024 13:24 260 Marime text
Consiliul Concurenței
 
  • Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile All Businesses Management SRLCityplan Studio SRL și Enterprise Software Development SRL cu amenzi în valoare totală de 1,361 milioane lei (aproximativ 270.000 euro) pentru trucarea unor licitații publice organizate de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru și Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa, transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței.
     
Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile All Businesses Management SRL, Cityplan Studio SRL și Enterprise Software Development SRL cu amenzi în valoare totală de 1,361 milioane lei (aproximativ 270.000 euro) pentru trucarea unor licitații publice organizate de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară şi anumite Oficii de Cadastru și Publicitate Imobiliară aflate în subordinea sa, transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței.

Autoritatea de concurență a constatat, în urma unei investigații, că cele trei companii au participat cu oferte trucate la 27 de proceduri de achiziție publică având ca obiect atribuirea contractelor de servicii de arhivare digitală și arhivare fizică a documentelor aflate în arhiva proprie, în perioada 2018-2020.

Cele trei firme și-au coordonat politicile comerciale, în vederea împărțirii procedurilor de achiziție publică, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, în perioada 2018-2020. Practic, companiile depuneau oferte în diverse forme de participare (în asociere, individual, subcontractant/terț susținător) fără a se suprapune între ele.

Amenzile au fost aplicate astfel:
  • All Businesses Management SRL - 1.203.925,51 lei;
  • Enterprise Software Development SRL - 127.243,71 lei;
  • Cityplan Studio SRL - 30.296,82 lei.

„Cele trei companii nu s-au concurat în cadrul licitațiilor publice organizate de Agenţia Naţională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, scopul fiind de a-și maximiza șansele de câștig la un număr cât mai mare de proceduri și, implicit, de a-și majora profiturile. Mai mult, concurența dintre ele a fost înlocuită cu o formă de colaborare”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


De asemenea, pentru asigurarea unei concurențe reale în procesul de achiziție publică, Consiliul Concurenței recomandă Agenţiei Naţionale de Cadastru și Publicitate Imobiliară să formuleze cerințele într-o manieră care să stimuleze participarea la proceduri a unui număr cât mai mare mare de operatori care să se poată concura prin intermediul prețului ofertat și nu doar prin caracteristicile tehnice ale echipamentelor oferite, a încheiat sursa citată.

Firmele au câștigat contracte și la OCPI Constanța și Tulcea.

Despre All Businesses Management SRL

Societatea All Businesses Management SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul în București, Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 7 și se ocupă de „Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, acționar este Iron Glass Investements SRL, iar administrator este Cioroboiu Grigore Cristian.

Iron Glass Investements SRL mai este acționar la Enterprise Software Development SRL, iar Cioroboiu Grigore Cristian mai este asociat la Iron Glass Investements SRL și Business Information Systems (ALLEVO) SRL.

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea All Businesses Management SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 19.293.678 lei, cu un profit de 2.940.453 lei, la 97 de angajați.

În Dobrogea, All Businesses Management SRL a semnat cu OCPI Constanța contractele 1943 / 02-03-2020, în valoare de 1.234.791,35 și 3963/10-04-2019, în valoare de 625.176 lei, pentru servicii de scanare si indexare a dosarelor de acte din cadrul OCPI Constanta, iar cu OCPI Tulcea contractul nr. 4271 / 15-04-2019, în valoare de 625.176 lei, pentru servicii de scanare si indexare a dosarelor de acte din cadrul OCPI Tulcea.

Despre Enterprise Software Development SRL

Societatea Enterprise Software Development SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul în București, Bulevardul Iuliu Maniu, Nr. 7 și se ocupă de „Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, acționar este Iron Glass Investements SRL, iar administrator este IFG Interprise Investments SRL.

Iron Glass Investements SRL mai este acționar la All Businesses Management SRL.

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea Enterprise Software Development SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 2.039.162 lei, cu un profit de 810.734 lei, la 3 angajați.

De la OCPI Tulcea, Enterprise Software Development SRL și-a adjudecat contractul nr. 4483/18 mai 2020 pentru servicii de scanare si indexare a dosarelor de acte din cadrul OCPI Tulcea în valoare de 1.234.791,35 lei.

Important de menționat este că primele două firme au sediul social la aceeași adresă și au același acționar, Iron Glass Investements SRL.

Despre Cityplan Studio SRL

Societatea Cityplan Studio SRL a fost înființată în anul 2007, are sediul în Timișoara, județul Timiș, Bulevardul Cetatii, Nr. 5-7-9 și se ocupă de „Activități de arhitectură”. Potrivit datelor furnizate de site-ul termene.ro, asociați sunt Miron Darius-Mario și Popescu Cosmin Alin, cel dintâi fiind și administrator.

Miron Darius-Mario mai este asociat și administrator la Cubit Proiectare SRL și asociat la Procad Digital Data Services SRL, iar Popescu Cosmin Alin mai este asociat și administrator la Innovadea SRL și asociat la Consulting Galcos SRL, Procad SRL și Wedesign Form SRL și membru comitetul restrâns la WPM Geie.

Conform termene.ro, în anul 2023, societatea Cityplan Studio SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 485.526 lei, cu o pierdere de 779.192 lei, la 11 angajați.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Dosarele de acte ale OCPI Constanța, scanate şi indexate de ALL Businesses Management SRL din Bucureşti (document)

Ce firmă se va ocupa de scanarea şi indexarea documentelor Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii