Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței Cum să găsești cele mai bune prețuri pe Monitorul Prețurilor actualizat!

ro

03 Jul, 2024 14:30 221 Marime text
foto: Pixabay Consiliul Concurenței a actualizat platforma online Monitorul Prețurilor (www.monitorulpreturilor.info), oferind utilizatorilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat.

Astfel, pe pagina principală a secțiunii „Produse alimentare” este disponibil un meniu nou, „Produse cu adaos plafonat”.


În funcție de criteriile de selecție ale utilizatorilor, de localizare și de disponibilitate, aplicația va returna prețurile practicate de fiecare magazin, așa cum sunt ele încărcate de fiecare retailer în platformă, transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței. 
 
„Continuăm acțiunile noastre de a veni în sprijinul consumatorilor și am creat în Monitorul Prețurilor o secțiune dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. În acest fel, se asigură o mai bună transparență a respectării reglementărilor în vigoare, iar consumatorii vor putea să verifice mult mai ușor prețurile produselor pe care vor să le achiziționeze”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.
 
Platforma online www.monitorulpreturilor.info poate fi accesată la nivelul întregii țări de pe orice computer, iar în perioada următoare va fi actualizată și varianta pentru dispozitive mobile.
 
Produsele cu adaos comercial plafonat, regăsite în noua secțiune din Monitorul Prețurilor, sunt prezentate în tabelul de mai jos:



 

Menționăm că la 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la mai multe grupe de alimente de bază. Aceasta a fost urmată de alte două Ordonanțe, care au introdus alte alimente pe lista celor cu adaos plafonat.


Reamintim că proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost lansat în anul 2019 de Consiliul Concurenței și conține două componente: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților (care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto).- a mai punctat sursa citată. 



Citește și:

OMSTutunul, alimentele ultraprocesate, combustibilii fosili şi alcoolul, responsabile pentru 2,7 milioane de decese pe an

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii