Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenţei și Comisia Europeană au dat undă verde Se încheie tranzacția anului în România. Suma este considerabilă!

ro

10 Aug, 2024 09:37 265 Marime text
foto: Freepick Consiliul Concurenţei și Comisia Europeană au dat undă verde tranzacției prin care Delhaize ''The Lion'' Nederland BV, compania care deține lanțul de supermarketuri Mega Image, achiziționează retailerul Profi. Tranzacția de 1,3 miliarde de euro a fost încheiată la finalul anului 2023 și va fi finalizată în trimestrul 4 al anului 2024.

Prin achiziția lanțului de magazine Profi, cei de la Mega Image vor adăuga în portofoliu 1650 de magazine și vor domina piața magazinelor de proximitate.

„A fost un trimestru aglomerat, deoarece am lansat strategia noastră „Să creștem împreună”, pe plan intern și extern. Credem că avem un set foarte convingător de ambiții, care, dacă vor fi îndeplinite, vor produce o creștere puternică pentru compania noastră. În același timp, am observat o dinamică puternică și în creștere la mărcile noastre în ambele regiuni. Pe măsură ce inflația s-a temperat și oportunitățile promoționale au crescut, susținute de vânzători, mărcile noastre au continuat să ofere o valoare deosebită pentru clienți, prin programele de fidelizare și sortimentul larg de produse naționale și marcă proprie și oferind o experiență de cumpărare bună atât online cât și în magazin”, a declarat Frans Muller, președinte și CEO Ahold Delhaize.

La finele lunii octombrie 2023, Fondul de private equity MidEuropa anunţa, printr-un comunicat, că a încheiat un acord privind vânzarea Profi Rom Food către Ahold Delhaize, din care face parte şi lanţul Mega Image, pentru suma de 1,3 miliarde de euro.
 


Cea mai mare tranzacţie pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală

Vânzarea Profi către Ahold Delhaize reprezenta cea mai mare tranzacţie pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity. De asemenea, tranzacţia era cea mai mare de până la acel moment pe segmentul alimentar din Europa Centrală şi de Est, însă a fost condiţionată de obţinerea aprobărilor necesare din partea organismelor de reglementare, fiind preconizat a se finaliza în 2024.



Vânzarea Profi este al doilea exit al MidEuropa cu o valoare de peste 1 miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală

"Vânzarea Profi este al doilea exit al MidEuropa cu o valoare de peste 1 miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală, continuând succesul nostru cu Zabka, unde am construit un lider pe piaţa poloneză de magazine de proximitate. Vânzarea către Ahold Delhaize atestă valoarea strategică pe care am adăugat-o la succesul Profi şi marchează un nou reper important pentru MidEuropa, consolidându-ne reputaţia de generare a unor profituri atractive şi lichidităţi semnificative pentru investitorii noştri. Vânzarea Profi este, de asemenea, o tranzacţie foarte importantă pentru regiunea Europei Centrale, unde se află în continuare unele dintre companiile cu cel mai mare potenţial de creştere din Europa", declara Robert Knorr, managing partner în cadrul MidEuropa.

 

Despre Profi Rom Food SRL


Profi Rom Food SRL a fost înființată în 1999, are sediul social în Timișoara, pe Aleea Amiciției, nr. 1 și se ocupă de comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

Firma are mai multe puncte de lucru în țară.

Acționar este compania Mep Retail Luxco SARL din Luxemburg.

 Cifra de afaceri Profi Rom Food SRLa fost de 12,925,985,296.00 lei în anul 2023, cu o pierdere de -213,027,662.00 lei. 

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 10.85%.

Profi Rom Food SRLa raportat un număr de 9944 angajați în anul 2023.




 

Despre Mega Image SRL

 
Potrivit termene.ro, Mega Image SRL a fost înființată în 1994, are sediul social în București, pe bulevardul Timișoara, nr. 26 și se ocupă de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.
 
Acționarul unic al Mega Image SRL este compania Delhaize The Lion Nederland B.V. din Țările de Jos, iar administratori sunt Mircea Marius Moga, Răzvan Munteanu și Mihai Adrian Spulber.
 
În 2022, Mega Image SRL a declarat 10.618 angajați, profit aproape 140 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 8,71 de miliarde de lei.
 
Situația pe anul 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 9.883.474.314 lei, un profit de 218.633.929 lei și 10.886 angajați.
 
 

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

Sursa: stiripesurse.ro 

Citește și:

Imobiliare ConstanțaAutorizație de construire pentru magazinul Profi de la CET
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii