Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Justiție și Afaceri Interne analizează dacă România îndeplinește condițiile pentru aderarea integrală la spațiul Schengen

ro

10 Oct, 2024 09:10 191 Marime text
foto: unsplash.com/ Guillaume PérigoisConsiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene va analiza astăzi în ședință situația actuală a aplicării obligațiilor și cerințelor (acquis-ului) pentru aderarea integrală la spațiul Schengen de către România și Bulgaria.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Justiție și Afaceri interne al uniunii Europene, miniștrii vor face un bilanț al situației generale a spațiului Schengen.

„Comisia va prezenta Barometrul Schengen, un raport bianual care analizează evoluțiile înregistrate, precum și amenințările și evoluțiile emergente din spațiul Schengen. Miniștrii vor desfășura un schimb de opinii cu privire la punerea în aplicare a priorităților ciclului anual al Consiliului Schengen. Discuția se va axa pe prioritatea legată de creșterea rezilienței frontierelor noastre externe.

Președinția va prezenta de asemenea situația actuală a aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria și România. La 30 decembrie 2023, Consiliul a decis să elimine controalele de la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România. Pentru a se stabili data eliminării controalelor la frontierele terestre interne cu Bulgaria și România este nevoie de o altă decizie a Consiliului“ - mai arată sursa citată.

Citește și: 

Eurodeputatul PNL, Daniel Buda, se declară optimist„România va adera cu frontierele terestre la spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2025”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii