Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:55 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul lui Nicusor da contracte tinerilor PSD-isti

ro

15 Sep, 2009 02:50 3800 Marime text
cap_2.jpgConstantin Stanciu este membru al Consiliului Organizaţiei municipale TSD, unde este coleg cu deputatul Cristina Dumitrache, cu Radu Babuş, cu Florian Alexandru Ilie sau cu Gabriel Tufeanu

Consiliul Judeţean Constanţa a organizat, în luna iulie, o licitaţie pentru proiectul „elaborare SF+PT+DDE Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Constanţa". Suma pusă la „bătaie": 113.108 lei.

Pe 27 iulie a fost parafat contractul 14.403 pentru realizarea proiectului. Fericitul câştigător al contractului este SC Structural ING SRL, cu sediul în bulevardul Tomis nr. 151, Constanţa. Oficiul pentru Registrul Comerţului ne spune că societatea respectivă îl are ca unic asociat pe Constantin Stanciu, născut în 1978, în Tulcea. Numele lui Stanciu mai apare, împreună cu cel al soţiei, Ancuţa Elena, şi în SC Structural Group SRL. Revenind la Structural ING, trebuie spus că societatea a fost înfiinţată în 2005, avându-i ca asociaţi pe Stanciu şi pe Larisa Gemănaru. Un an mai târziu, aceasta din urmă se retrage din afacere. Potrivit Monitorului Oficial 3294 din 2008, prezentat de site-ul www.vrajitorul.eu, Stanciu a decis închiderea punctului de lucru de pe bulevardul Mamaia 34, bl. LV 3, ap 5, camera 1 şi deschide un altul pe bulevardul Tomis nr. 151, bl. A1, sc. C, ap 43. Societatea nu s-a putut plânge de-a lungul timpului de lipsă de treabă. Cel puţin în ultimii doi ani, Structural ING a apărut în Hotărârile CJC ca fiind elaboratorul mai multor proiecte, printre care proiectul tehnic „extindere complex terapeutic centrul Albatros Constanţa" (Hotărâre CJC 12/23.02.2009), „extindere complex integrare prin terapii specifice - Şcoala Specială nr. 1 Constanţa" (Hotărâre CJC 368/22.12.2008) şi „extindere complex terapeutic Şcoala Specială nr. 2 Constanţa" (Hotărâre CJC 369/22.12.2008). Şi acum, ca să fie totul în regulă, lui Stanciu i s-a mai dat un contract.

cristian_moldoveanu_02.jpgTSD-ist de frunte

Dar de unde atâta mărinimie din partea Consiliului condus de Nicuşor Constantinescu pentru o firmă care, potrivit RECOM, avea înregistraţi în datele de bilanţ pe 2007 numai doi angajaţi? Răspunsul ni l-a dat chiar site-ul Partidului Social-Democrat Constanţa, care ne arată că patronul Constantin Stanciu este membru al Consiliului Organizaţiei municipale TSD, unde este coleg cu deputatul Cristina Dumitrache, cu Radu Babuş (directorul RAEDPP), cu Florian Alexandru Ilie (şeful de cabinet al lui Alexandru Mazăre) sau cu Gabriel Tufeanu (nominalizat pentru şefia RADEF Constanţa). Structura tânără a PSD-ului este condusă de consilierul local George Vişan, cel pe care l-am şi întrebat dacă Stanciu al nostru este membru activ al organizaţiei. „Oarecum", a fost răspunsul PSD-istului. Apoi a continuat: „Este în Consiliu. A fost şi în conducerea organizaţiei. S-a transferat la noi de la Tulcea". Dar, totuşi, nu i se pare ciudat că un coleg de organizaţie încheie contracte cu CJC-ul condus de unul dintre liderii locali ai partidului?! Răspunsul a venit prompt: „Nu mi se pare nimic. Dacă este în conformitate cu prevederile legale de ce să mi se pară ceva? Primează legea. Restul sunt supoziţii", a spus George Vişan. Pe de altă parte, Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al CJC, a declarat că nu ştie dacă Stanciu este membru al vreunui partid şi că dânsul „din convingere nu face politică", deci nu are de unde să cunoască astfel de detalii. „Nici nu ştiu cine este acest Constantin Stanciu. Pentru Centru, termenul de execuţie este de 60 de zile şi face parte din Planul Operaţional Sectorial. Înainte a existat un astfel de centru, însă a fost lăsat în paragină. Era pe undeva între bulevardul Mamaia şi cartierul Faleză Nord", a explicat Moldovanu. Trebuie precizat că şeful de la Structural ING, Constantin Stanciu, nu a putut fi contactat.

„Zonă protejată din punct de vedere istoric"

Potrivit caietului de sarcini întocmit pentru licitaţia cu pricina, „terenul alocat creării Centrului Naţional de Informare Turistică Constanţa este situat în zona Peninsulă, în Piaţa Ovidiu, în faţa Edificiului Roman cu Mozaic şi se învecinează cu Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie (MINA) de care este despărţit prin strada Vasile Canarache. Suprafaţa alocată construirii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) este de 200 mp, aşa cum s-a stabilit prin proiectul de hotărâre nr. 34, aprobat de către Consiliului Local Constanţa în data de 26.03.2009". Documentaţia mai arată că, în prezent, terenul se prezintă sub forma unui patrulater de spaţiu verde (amenajat), are două laturi de 16.27 m (latura dinspre Piaţa Ovidiu, respectiv cea dinspre Edificiul cu Mozaic) şi alte două de 12.35 m (o latură spre MINA, respectiv spre aleile pietonale aferente Edificiului cu Mozaic). „Perimetrul terenului este domeniu public, cu statut de zonă protejată din punct de vedere istoric şi se află în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. Centrele naţionale de informare şi promovare turistică sunt servicii specializate, care funcţionează în subordinea consiliilor locale şi judeţene, după caz, şi în colaborare cu Ministerul Turismului", mai arată caietul de sarcini.

{mos_ri:CJC,PSD}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii