Constanța A început festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” cu emoții pentru studenții de la Actorie
Constanța: A început festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” cu emoții pentru studenții
09 Aug, 2021 10:36
ZIUA de Constanta
1969
Marime text
- Publicul, format din iubitori de teatru și studenți la cele patru universități înscrise în concursul „Teatru studențesc la Pontul Euxin” (Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București) a urmărit cu interes și emoție primul spectacol al serii, „Nocturn Tango”.
- Evenimentul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” va continua până pe 29 august, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu spectacole și recitaluri susținute de profesioniști.
Publicul, format din iubitori de teatru și studenți la cele patru universități înscrise în concursul „Teatru studențesc la Pontul Euxin” (Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București) a urmărit cu interes și emoție primul spectacol al serii, „Nocturn Tango”.
Spectacolul de teatru-dans „Nocturn Tango”, recomandat grupei de vârstă 16+, are regia semnată de prof. univ. dr. Radu Niculescu și asist. univ. drd. Inga Marcu. Coregrafia e realizată de lect. univ. dr. Oana Lavinia Ștefan.
În distribuție s-au aflat studenții de la Artele spectacolului - Actorie, anul II: Andra Colidiuc, Marius Dima, Raluca Chelesu, Flori Priceputu, Amalia Rusescu și Francisc Rotaru.
Seara s-a încheiat cu un atelier de public, susținut de prof. univ. dr. habil. Daniela Lemnaru.
Sâmbătă, 7 august, de la ora 21.00, este programat spectacolul Universității de Arte din Târgu Mureș: „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, în regia Daniela Lemnaru. Din distribuție fac parte: Larisa Dobrin, Mălina Bobeș, Carina Ilie, Raluca Sarca și Ilinca Meșter.
De la ora 22.00, vor intra în concurs studenții de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, cu „Îngerul M”, un spectacol de Oana Sandu.
Din distribuție fac parte: Camelia Bogleș, Gabriela Făgădău, Ioana Aciobăniței, Ioana Fuciuc, Iuliana Ganea, Tudor Stancu, Alexandru Bodron, Robert Agape și Edi Onu. Spectacolul se realizează cu participarea: Cătălin Apostol (Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice) Doru Ivașcu, Flavius Grușcă, Valentin Mocanu (Facultatea de Teatru) și Orchestra de Suflători a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă“ - dirijor Sergiu Sandu.
Seara se va încheia cu un atelier cu public susținut de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.
Duminică, 8 august, de la ora 21.00, UNATC vine în fața publicului cu un spectacol-coupé, format din:„Pe jos“ de Slawomir Mrozek/ „Pe autostradă“, de Neil LaBute.
Coordonatorii regiei pe jos sunt: conf. univ. dr. George Ivașcu, lect. univ. dr. Adelaida Zamfira și drd. Alexandru Sinca. Din distribuție fac parte: Ilinca Ionescu, Isabela Chitoșca, Mihaela Ducu, Mihai Bercaru/ Luca Rădulescu, Miruna Petrache/ Claudia Igna, Dragoș Stoica , Lorin Presecan, Ștefan Voicu și Laurențiu Țăruș.
Coordonatorul regiei spectacolului „Pe autostradă” este lect. univ.dr. Mihai Brătilă. Distribuția este formată din Bogdan Bogdănoiu, Isabela Chitoșca, Mihai Bercaru, Laurențiu Ologeac, Diana Bălăucă, Diana Sar, Luca Rădulescu, Mihnea Niculescu și Ștefan Voicu.
După un atelier cu public, seara de duminică se va încheia cu gala de premiere.
Evenimentul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” va continua până pe 29 august, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu spectacole și recitaluri susținute de profesioniști.
Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta este un proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii