Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Amenzi uriașe pentru societățile care nu respectă obligațiile privind colectarea separată a deșeurilor

ro

05 Sep, 2024 14:38 158 Marime text
Colectare selectivă. Foto: Primăria ConstanțaPrimăria Constanța transmite că primul pas pe care îl putem face pentru protecția mediului este să adoptăm un comportament responsabil în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor.

Astfel, conform unui comunicat al primăriei Constanța, regulile de colectare separată a deșeurilor sunt aplicabile pentru toate tipurile de entități, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau juridice.

„Potrivit OUG nr.92/2021, modificată prin Legea nr. 17/ 2023 privind gestionarea deșeurilor, toți operatorii economici au obligația de separa deșeurile reciclabile și de a amenaja spații speciale pentru colectarea separată pe patru fracții, dotate cu containere inscripționate cu denumirea materialelor pentru care sunt destinate. În plus, societățile comerciale trebuie să facă dovada deținerii unui contract încheiat cu prestatori de servicii autorizați în colectarea separată a deșeurilor. Lista firmelor autorizate poate fi consultată pe site-ul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Constanța“ - anunță Primăria Constanța.


Polițiștii locali desfășoară constant acțiuni ce au ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Persoanele juridice care nu respectă obligațiile privind colectarea separată a deșeurilor riscă să fie sancționate cu amenzi cuprinse între 40.000 și 60.000 lei. 

Citește și: 

Colectarea separată a deșeurilor, o alegere și o responsabilitate a locuitorilor orașului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii