Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Bărbat arestat preventiv pentru distrugere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

ro

16 May, 2024 17:54 642 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
 
La data de 15.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.05.2024, până la data de 13.06.2024 inclusiv, a inculpatului H.L.F., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de distrugerea, prev. de art. 253 alin. 4 din C. pen., și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 din C.pen, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen. și art. 41 din C.pen.
 
În concret, în cauză s-a reţinut că la data de 14.05.2024, în jurul orei 00:30, în timp ce se afla în locuinţa sa din municipiul Constanţa, inculpatul H.L.F. a agresat-o fizic pe soţia lui, H.L.G. Aceasta a suferit vătămări corporale şi a fost transportată de un echipaj de ambulanţă la o unitate medicală.
 
Ulterior, în jurul orei 01:00, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a condus pe drumurile publice autoturismul său şi a provocat un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Apoi, în jurul orei 01:30, el s-a întors în locuinţa sa, a stropit interiorul cu un material inflamabil şi a incendiat-o. 
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța - Secția 3, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
      
La data de 15.05.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.05.2024, până la data de 13.06.2024 inclusiv, față de inculpatul H.L.F.
 

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Corbu și Năvodari, în care culturistul Costel Căileanu a decedat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii