Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Bărbat trimis în judecată, pentru înșelăciune - ar fi promis păgubiților execuția lucrărilor de construcție asupra unor imobile, în numele unei societăți comerciale

ro

16 May, 2024 16:47 451 Marime text
Sursa foto: Pexels


La data de 15.05.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C.M., pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 din C. pen. (11 acte materiale), se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În concret, s-a reţinut că în perioada 21.09.2020 -21.09.2022 inculpatul C.M. a indus în eroare 11 persoane vătămate din judeţul Constanţa, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase, respectiv că va realiza lucrări de construcţie asupra unor imobile, că deţine disponibilităţi băneşti în conturile sale bancare şi că acţionează în numele unei societăţi comerciale, obţinând astfel de la acestea foloase patrimoniale injuste.
 
Prejudiciul estimativ total, provocat celor 11 persoane vătămate, este de aproximativ 712775 lei.
 
Cercetările au fost efectuate de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale. Trimiterea rechizitoriului la instanţa de judecată nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citește și:
În Constanța Bărbat arestat pentru înșelăciune. Acesta ar fi obținut importante foloase materiale în numele unor societăți de construcții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii