Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Conferință de presă la biroul europarlamentarului Nicolae Ștefănuță. Prezent și președintele Senatului României, Anca Dragu

ro

10 Jul, 2021 10:33 2045 Marime text
  • Conferință de presă la biroul europarlamentar Nicolae Ștefănuță.
O conferință de presă are loc în aceste momente, la biroul europarlamentar Nicolae Ștefănuță.

La eveniment participă Anca Dragu– Președintele Senatului României, Remus Negoi– senator în Parlamentul României, Florin Cocargeanu– viceprimar al orașului Constanța și Dumitru Caragheorghe- Președintele biroului județean USR Constanța.

Conferința este urmată de o întâlnire la birou cu membrii USR Constanța și cu cetățeni precum și de o vizită la ora 14.00 în portul Constanța la sediul Naval Group și o ieșire pe mare la bordul unei nave de patrulare CPV organizată de Agenția Europeană Frontex.

După-amiază, începând cu ora 18.00, eurodeputatul va fi prezent la Agigea pentru a participa la o acțiune a filialei USR din comună pentru strângere de semnături privind organizarea unui referendum local de demitere a primarului localității.

"Voi vorbi câteva minute de subiectele mele. Eu sunt europarlamentar care se ocupa de mediu si sănătate. Mai este un subiect la care țin mult - bugetul. Am încercat să nu văd pandemia doar ca pe o problemă. La începutul pandemiei nici nu aveam măști.

Sunt foarte mândru să zic că datorită muncii mele am reușit să avem rezerve de echipamente, care au fost cumpărate ulterior de România. Am lucrat și pe achizitia de vaccin", a spus Ștefănuță.

România este într-o poziție privilegiată și țările din lumea a treia ne invidiează. 120 de țări aveau 100 de milioane de vaccinuri. Noi, UE, am cumparat două miliarde de doze.

 "Pe partea de mediu sunt aici pentru că voi urca pe un vas Frontex care depinde în bugetara sa de acordul nostru, și vreau să vad cum lucrează ei pe găsirea deșeurilor", a mai spus Ștefanuță.

El a zis că vrea să le dea bani mai mulți pentru ca Frontex să fie pregătită logistic pentru extinderea Schengen.

Frontex are 1.600 de angajati, 600 permanenți, iar o treime sunt români.

 Anca Dragu, în comisia luptei împotriva Cancerului

"Anca Dragu prezidează comisia din parlament pentru cancer. Avem probleme foarte mari privind tratarea sau prevenție. Patru miliarde de euro sunt dedicate de UE pentru proiecte", a mai adăugat europarlamentarul Nicolae Ștefănuță.

"Sunt copreședinte la comisia pentru combaterea cancerului. Am înființat aceasta comisie de a umple un gol. Aceea de nevoia de a avea o strategie pentru lupta împotriva cancerului. Practic, este o zonă goală în România. În 2020, a fost lansată o strategie la nivel de UE. Am vrut să beneficiem și noi de programele gandite la Bruxelles.

Vor fi dialoguri între comisiile de specialitate din statele membre.



Cei patru miliarde și România să fie în prima linie a țărilor care vor demara proiecte, a spus Anca Dragu.

Anca Dragu a discutat succint și de situația de la Agigea. Președintele Senatului României a spus că Agigea ar putea fi un Ciugud 2.

Remus Negoi a spus că "avem pentru prima oară în istorie un președinte de Senat o doamnă și că merge pe teren. Colegii mei din consiliul local sunt prezenți. Raportul meu pe primele 6 luni este disponibil", a spus Negoi.

Dumitru Caragheorghe a vorbit de deșertificarea zonei Dobrogei.

"Județul Constanța are sub 3% zona împădurită. Urmează un proiect de perdele forestiere, pentru 10 hectare", a spus președintele Biroului Județean USR Constanța.


Caragheorghe a reiterat necesitatea unui spital metropolitan.

Ștefanuță a spus ca PNRR nu se află pe o poziție rea.

"Suntem într-o pozitie bună și vom putea folosi PNRR de la finele anului", a spus europarlamentarul.

A fost lansată o nouă strategie la UE, care cere imperios ca statele aflate în afară să intre în spațiul Schengen.

"Este un an politic în Europa de Vest cu alegeri. Pentru oportunitatea politică eu văd o deschidere mare în anul 2022. Nu știu dacă se va concretiza sau nu. Eu fac tot ce este posibil pe partea mea ca să nu existe scuze", a spus Ștefanuță.

"Le-am explicat foarte clar că România are de pierdut și că îndeplinim cerințele. Este frustrant pentru cetățenii noștri că nu se ia decizia favorabilă pentru aderare", spune Dragu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii