Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Exercițiu de verificare a sirenelor de alamare. Semnificația semnalelor acustice

ro

13 Jan, 2022 11:02 1420 Marime text


Începând de joi, 13 ianuarie și până vineri, 21 ianuarie 2022, se vor verifica toate sirenele de alarmare publică din Constanța.
 
Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța vor verifica și vor remedia defecțiunile constatate la sirenele de alarmare din oraș, acolo unde situația o impune. 
 
În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice.

„Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța.


Semnalele de alarmare sunt reprezentante de alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. 

Semnifică prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.


b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

Are rol în prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele și prevenire populația despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

 d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Înştiințează populația despre faptul că pericolul a trecut.

 
Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale, potrivit Primăriei Constanța. 

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii