Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța găzduiește în premieră Olimpiada Internațională de Limba Engleză 2024

ro

02 Sep, 2024 14:24 157 Marime text
Srsa foto: Facebook/ Primăria Constanța




 
  • În această săptămână, Constanța devine pentru prima dată gazda Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză, competiție desfășurată la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, potrivit unui anunț al Primăriei Constanța.

Olimpiada Internațională de Limba Engleză se desfășoară în perioada 1-8 septembrie 2024. Pe lângă competiția propriu-zisă, participanții vor avea ocazia să viziteze câteva dintre cele mai importante obiective culturale din Constanța, inclusiv Muzeul de Artă Populară, Moscheea, Muzeul de Artă și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

„Suntem onorați ca, în premieră, Constanța să găzduiască Olimpiada Internațională de Limba Engleză din acest an. Acest prestigios eveniment reunește tineri talentați din întreaga lume și subliniază rolul esențial pe care educația și multiculturalitatea îl joacă în dezvoltarea orașului nostru. Este o oportunitate unică nu doar de a celebra excelența academică, ci și de a prezenta valorile și bogăția culturală a Constanței. Îi felicit pe toți participanții pentru dedicarea și munca lor și le urez succes în competiție. De asemenea, sper ca timpul petrecut în orașul nostru să le ofere amintiri frumoase și să le dezvăluie farmecul Constanței, cu istoria și tradițiile sale. Ne bucurăm să fim parte din această experiență educațională globală și suntem convinși că evenimente de o asemenea amploare vor continua să inspire generațiile viitoare”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimar al Municipiului Constanța.


Organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul Primăriei Constanța, competiția adună 200 dintre cei mai talentați elevi din 15 țări: România, Germania, Luxemburg, Spania, Portugalia, Armenia, Letonia, Macedonia de Nord, Turcia, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Georgia, Moldova și Slovacia.

Cu prilejul acestui prestigios eveniment internațional, a fost lansat site-ul oficial al Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză, care oferă informații actualizate și detalii despre desfășurarea concursului.

Ceremonia de deschidere a avut loc astăzi, luni, 2 septembrie, la Centrul „Jean Constantin”. Proba scrisă este programată pentru marți, 3 septembrie, între orele 10:00 și 13:30, în timp ce proba orală va avea loc miercuri, 4 septembrie, între orele 10:00 și 15:30. Prezentarea proiectelor se va desfășura joi, 5 septembrie, între orele 10:00 și 16:00, conform primăriei contănțene.

Citește și
ISJ Constanța Olimpiada Internațională de Limba engleză se va desfășura la Constanța. Iată în ce perioadă va avea loc

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii