Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din comuna Cumpăna - 15 august 2024 (FOTO)

ro

15 Aug, 2024 18:10 208 Marime text
Sursă foto: Facebook/Cumpăna News

Ca în fiecare an, în comuna Cumpăna s-a sărbătorit cu profundă evlavie praznicul Adormirii Maicii Domnului, patroana spirituală a localității. Credincioșii cumpăneni, alături de oaspeți din Constanța, localitățile învecinate, dar chiar și din țară, s-au adunat în număr mare la Biserica ce poartă hramul Preasfintei Fecioare Maria, participând la Sfânta Liturghie și înălțând rugăciuni pentru sănătate, prosperitate și pace, încă de la primele ore ale dimineții, transmite Cumpăna News.

Ca la fiecare mare sărbătoare ortodoxă, momentul special al zilei a constat în tradiția de suflet a comunei Cumpăna: botezul unor copii abandonați. De 17 ani consecutiv, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au oficiat Taina Sfântului Botez pentru trei copii aflați în asistență maternală, oferindu-le micuților Raul Matei Iulian, Darius Lukas și Marin Mihai, primul pas pe calea credinței.

Această binecuvântare a fost posibilă datorită implicării nașilor Raul George și Iolanda Diana, Ion și Monica, Ștefan-Constantin și Elena și Paula, cărora le mulțumim pentru acest gest măreț. Acești oameni de credință au ales să contribuie nu doar la începutul spiritual al acestor copii, ci și la viitorul și bunăstarea lor, asumându-și o responsabilitate profundă în viața micuților. De asemenea, aducem mulțumiri Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, cu sprijinul căreia, de-a lungul timpului, peste 330 de copii au primit Taina Sfântului Botez.

Ceremonia a continuat cu o slujbă de rugăciune special dedicat alungării secetei, oficiat de IPS Teodosie, într-un gest de speranță și solidaritate pentru vremuri mai bune. Rugăciunile credincioșilor au fost întărite de prezența moaștelor Sfântului Ioan Maximovici, aduse din Statele Unite ale Americii, de veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, veșmintele Sfintei Mucenițe Filofteia, Papucelul Sfântului Efrem Cel Nou și Sfântului Gherasim de Kefalonia.

Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă de comuniune frățească, printr-o agapă tradițională, unde toți cei prezenți s-au bucurat de bucatele pregătite cu drag de harnicele gospodine ale comunei.

„Mulțumim din suflet preacucernicilor părinți, Consiliului Parohial și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei sărbători sfinte.

La mulți ani tuturor celor care își serbează onomastica în această zi binecuvântată! La mulți ani Marinei Române și marinarilor noștri!”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Cumpărări directe Constanța: LCS Ideal Top Construct se ocupă de întreținerea spațiilor școlare la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii