Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța inclusă pe lista localităților în care Mega Image va cesiona magazine. Anunțul Consiliului Concurenței

ro

22 Oct, 2024 14:12 426 Marime text
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice al doilea set de angajamente propuse de Delhaize „The Lion” Nederland B.V. (Mega Image) pentru a înlătura îngrijorările concurențiale identificate pe piața comercializării cu amănuntul de produse de consum preponderent alimentare, în contextul preluării Profi Rom Food SRL.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția poate conduce la consolidarea poziției puternice a Mega Image pe piața comerțului cu amănuntul de produse alimentare și nealimentare de consum curent, prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount și alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier) din anumite localități din România, transmite un comunicat al Consiliului Concurenței. 

Astfel, Mega Image se angajează să cesioneze 87 de magazine din 44 de localități în care activitățile Mega Image și Profi se suprapun și ar putea conduce la reducerea posibilităților de alegere ale consumatorilor.

Principalele localități în care o parte din magazine ar fi cesionate sunt: Timișoara, Oradea, Bucuresti, Azuga, Breaza, Predeal, Bușteni, Popești Leordeni, Bragadiru, Fundeni, Pantelimon, Târgu Ocna, Năvodari, Florești, Cluj-Napoca, Adjud, Balotești, Domnești, Chiajna, Constanța și Ploiești.

De asemenea, Mega Image s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, autoritatea de concurență a pus în dezbatere publică și angajamentele propuse de Mega Image referitoare la implemetarea unor proceduri care să cuprindă regulile pentru listarea și delistarea furnizorilor în cadrul rețelei Mega Image/Profi, indiferent dacă aceștia comercializează produse alimentare sau non-alimentare. Angajamentele formulate de Mega Image sunt publicate pe pagina web a autorității de concurență, la adresa: http://www.consiliulconcurentei.ro. Consiliul Concurenței invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observații cu privire la angajamentele propuse de Mega Image până la data de 4 noiembrie 2024, prin e-mail, la adresa bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poștă, la adresa Consiliului Concurenței, Piața Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, București, cod poștal 013701. 

 

Despre Profi Rom Food SR

Înființată în anul 1999, firma are sediul social pe Aleea Amicitiei, Nr. 1, Timișoara și se ocupă de comerțul cu amănuntul în  magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun, potrivit termene.ro. 

MEP Retail Luxco SARL din Luxemburg este acționar unic. Administratorii companiei sunt: Beyens Alain Henri,  Bica Hioara Andrei,  Bouchut Pierre Bruno Charles, Costinaș Călin Olimpiu, Dragicevic Aleksandar, Pacton Gaetan Jacques.
 
În anul 2023, Profi Rom Food SRL a declart o cifră de afaceri de 12.925.985.296 lei, o pierdere de 213.027.662 lei și  9.944 de salariați.   
 



Despre Mega Image SRL

Potrivit termene.ro, Mega Image SRL a fost înființată în 1994, are sediul social în București, pe bulevardul Timișoara, nr. 26 și se ocupă de comerț cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.
 
Acționarul unic al Mega Image SRL este compania Delhaize The Lion Nederland B.V. din Țările de Jos, iar administratori sunt Mircea Marius Moga, Răzvan Munteanu și Mihai Adrian Spulber.
 
În 2022, Mega Image SRL a declarat 10.618 angajați, profit aproape 140 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 8,71 de miliarde de lei.
 
Situația pe anul 2023 arată astfel: o cifră de afaceri de 9.883.474.314 lei, un profit de 218.633.929 lei și 10.886 angajați.
 


>
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.



Citește și:

Mega Image obligat să vândă zeci de magazine! Află detaliile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii