Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta Port Business Association (CPBA) semnează un Protocol de Colaborare cu EU-Georgia Business Council la „Maritime Business Week”

ro

26 Jun, 2024 14:38 510 Marime text
Astăzi, Constanta Port Business Association (CPBA) a semnat un Protocol de Colaborare cu EU-Georgia Business Council (EUGBC) în cadrul evenimentului internațional „Maritime Business Week”, desfășurat între 26 și 28 iunie 2024 sub organizarea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) la Pavilionul Expozițional Constanța.

EU-Georgia Business Council (EUGBC) este organizația care promovează relațiile economice dintre Georgia și Uniunea Europeană, oferind suport companiilor în dezvoltarea de noi oportunități de afaceri și investiții.

În cadrul „Maritime Business Week” și al „Tomis Maritime Expo”, CPBA este participant activ și expozant la evenimentele care includ o serie de conferințe și expoziții dedicate industriei maritime și care reunesc lideri și profesioniști din domeniu.

Constanta Port Business Association susține și reprezintă agenții economici din portul Constanța, promovând un mediu de afaceri dinamic și competitiv, și sprijină dezvoltarea portului Constanța ca nod logistic de mare potențial pentru fluxurile comerciale dintre Europa și Marea Caspică.

Protocolul a fost semnat la Forumul de afaceri Internațional România – Georgia, organizat in cadrul evenimentului, în prezența Excelenței Sale Doamna Ambasador Tamar Beruchashvili și a Domnului Zviad Chumburidze, Secretar General al EUGBC.
Acest acord continuă seria de inițiative ale asociației, începută cu Forumul Marea Caspică – Marea Neagră, organizat în premieră la Constanța pe 7 aprilie 2023. Evenimentul a subliniat importanța strategică a coridorului de transport Marea Caspică – Marea Neagră și a consolidat relațiile comerciale dintre regiunea Caspică și Europa, reunind anul trecut lideri din industria transporturilor și a logisticii la nivel internațional.

Protocolul incheiat intre CPBA și EUGBC urmărește:
  • Facilitarea de noi oportunități de afaceri pentru membrii lor, valorificând avantajele Portului Constanța
  • Consolidarea cooperării economice dintre România și Georgia prin utilizarea strategică a portului Constanța
  • Susținerea dezvoltării transportului prin coridorul Marea Caspică – Marea Neagră pentru schimburile comerciale între Europa și Asia și ieșirea mărfurilor din Asia care destinații globale
 
Citește și
Prin Coridorul Mijlociu, va crește traficul maritim de marfă dintre Portul Constanța și Kazakhstan, Georgia și Azerbaidjan (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii