Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri din Constanța Proiectul ce vizează reabilitarea bulevardului Mamaia, respins în ședința extraordinară a Consiliului Local (DOCUMENT)

ro

07 Dec, 2023 14:56 2243 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat astăzi în şedinţă extraordinară, de la ora 14:00.

Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează reabilitarea bulevardului Mamaia, proiect care a fost respins cu 8 voturi împotrivă și o abținere. 

Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 573/2023 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico – economici pentru obiectivul de investiţii „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul. Mamaia ”, iniţiator: primar Vergil Chiţac. 

În cadrul ședinței extraordinare directorul Direcției Proiecte Europene din cadrul Primăriei, Ani Merlă a spus că nu vor fi desființate toate locurile de parcare de pe bulevardul Mamaia dar și că acest proiect prevede și sistem de canalizare, inclusiv pentru apa pluvială, care nu există în acest moment în stațiunea Mamaia, deoarece la momentul amenajării stațiunea a fost considerată o grădină, ca în acest moment a devenit cartier al municipiului Constanța.

Consilierul USR, Florin Cocargeanu a menționat că proiectul de 500 de pagini este extrem de stufos și nu a putut fi studiat de pe o zi pe alta.

De asemenea, consilierul PSD, Costin Răsăuțeanu a solicitat ca în interiorul acestei documentații să fie precizate locațiile unde vor dispărea locurile de parcare, conform criteriilor de eligibilitate.

Proiectul are o valoare de 166.953.814 lei fără TVA.

Zona de intervenție a proiectului este alcătuită din Bulevardul Mamaia, tronson delimitat de sensul giratoriu de la intersecția cu strada Pescarilor și respectiv sensul giratoriu din dreptul accesului la Hotel Diplomatic Mamaia. Lungimea este de 6,3 km.

Investiția, spune primăria, vizează „creșterea gradului de atractivitate al transportului public și migrarea unui număr cât mai mare de deplasări spre acest mijloc de transport, precum și spre deplasările pietonale și cu bicicleta, în defavoarea deplasării cu vehiculul personal, prin scăderea timpilor de deplasare și a costurilor de transport, cu efecte pozitive asupra reducerii poluării și consumului de energie, decongestionarea traficului și îmbunătățirea siguranței în trafic.”

Primarul Vergil Chițac a afirmat la rândul său că la capătul stațiunii, în partea de nord există un teren unde se va putea construi o parcare supraetajată, iar acolo unde proiectul permite, parcări la sol.

Proiectul respins poate fi consultat în secțiunea „documente".

Citește și: 

Consiliul local al municipiului Constanţa convocat în ședință extraordinarăPrimarul Chițac le solicită consilierilor să voteze prelungirea proiectelor de modernizare a marilor bulevardelor(VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii