Constanța. Spitalul de Boli Infecțioase ar putea fi redeschis parțial în decembrie
Constanța. Spitalul de Boli Infecțioase ar putea fi redeschis parțial în decembrie
01 Nov, 2021 20:40
ZIUA de Constanta
1582
Marime text
- Astăzi a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social.
De asemenea, reprezentanții Insituției Prefectului - Județul Constanța menționează că a fost obținută suma de 4,6 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului.
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța ar putea fi redeschis parțial în luna decembrie a acestui an. Astăzi a fost depus și proiectul tehnic la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fi eliberate avizele necesare. Totodată, se lucrează și la expertiza tehnică a clădirii, precum și la refacerea circuitelor și instalațiilor electrice.
Comunicatul oficial al Instituției Prefectului – Județul Constanța
Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul județului, Silviu-Iulian COȘA, în vederea dezbaterii mai multor teme de interes, printre care situația Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Totodată, sâmbătă, 30 octombrie a.c., prefectul județului a convocat o întâlnire de lucru cu reprezentanții DGASPC Constanța și cei ai federațiilor sindicale, privind imposibilitatea de plată a veniturilor salariale pentru lunile noiembrie și decembrie a.c.
Astfel, la întâlnirea de astăzi, la care au participat, printre alții, conducerea Instituției Prefectului, CJ Constanța, Primăriei Constanța, DGASPC Constanța, SCBI Constanța, DSP Constanța, dar și reprezentanții federațiilor sindicale, au fost trasate prioritățile pentru cele mai importante teme de discuție.
În ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, reprezentanții Primăriei Constanța estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puțin parțial. De asemenea, aceștia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU „Dobrogea” Constanța, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum și la refacerea circuitelor și a instalațiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranță absolută în exploatare.
De asemenea, în urma discuției deschise de reprezentanții federațiilor sindicale, privind situația angajaților din spital, managerul interimar al SCBI Constanța a adus la cunoștință faptul că, în acest moment, 40 dintre angajați sunt detașați la alte unități medicale pe o perioadă de trei luni, iar 95 sunt detașați pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităților sanitare din județ și cu DSP Constanța.
Referitor la subiectul blocajului financiar apărut în DGASPC Constanța, federațiile sindicale au informat că, în urma întâlnirii cu prefectul județului și cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța, din data de 30.10.2021, au fost identificate sursele de finanțare necesare atât desfășurării activității DGASPC Constanța, cât și pentru plata salariilor.
Ca urmare a soluției găsite de autorități, cele două sindicate reprezentative din domeniul asistenței sociale au suspendat acțiunile de protest și au mulțumit pentru sprijinul acordat în deblocarea situației.
În urma documentelor înaintate de Instituția Prefectului, a fost obținută suma de 4,6 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului, urmând ca o a doua tranșă de 9,4 milioane de lei să fie distribuită la următoarea repartizare. Alocarea acestor sume compensează penalitatea aplicată de Ministerul Muncii pentru nefinalizarea, de către CJ Constanța, a locuințelor protejate.
În același timp, plata salariilor celor 1.700 de angajați poate fi asigurată, fără diminuări și la termen, de CJ Constanța, în calitate de ordonator de credite, inclusiv din excedentul bugetar realizat.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii