Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Constanța sub avertizări Cod Roșu și Cod Portocaliu de vreme rea! Un copac, căzut peste un autoturism. Unde mai intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

01 Oct, 2024 07:16 999 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța au fost solicitați să intervină în această dimineață pe strada Frigului din Constanța.

Potrivit ISU Constanța un copac a căzut peste un autoturism. 

La fața locului a intervenit Detașamentul Port cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

De asemenea, pompierii au fost solicitați și la un apartament inundat pe strada Constanței din Năvodari.

La fața locului a intervenit Stația Midia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

Potrivit ISU Dobrogea Stația Midia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă intervine la o locuință inundata din cauza scurgeri de apa pluviala, în Navodari, strada Tineretului 22.

Tot Stația Midia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă intervine și la o curte și un apartament inundate în Navodari (Mamaia Nord) pe str. D5, dar și la inundația din subsolul unui bloc in Navodari(Mamaia Nord) pe str. D4. 

Nu în ultimul rând, Detașa,mentul Medgidia intervine cu o autospecială de stingere la inundația dintr-un apartament situat la demisol in Medgidia, str. Poporului 50, bl. P5. 

Amintim că județul Constanța s-a aflat sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea, iar de la ora 7.00 a intrat în vigoare o avertizare Cod Roșu de ploi abundente. 

Pentru avertizarea populației au fost emise două avertizări Ro Alert. 

UPDATE: ora 8.30

Potriviit ISU Dobrogea pompierii constanteni intervin în aceste momente in mai multe locatii pentru indepartarea efectelor negative produse de Codul Rosu.

„Suntem in teren cu 4 masini de stingere si 14 pompieri care au intervenit si intervin in continuare pentru evacuarea apei din 4 apartamente si degajarea a 3 copaci(Navodari, Medgidia si Mamaia). Din fericire până acum nu s-au inregistrat victime. Situatia este in dinamica. Facem precizarea faptului ca pana la ora 09.00 este in vigoarea avertizarea de COD ROSU“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea

În continuare, autoritățile monitorizează îndeaproape evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcție de evoluția situației din teren.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de ANM, recomandăm cetățenilor să adopte un comportament preventiv, pentru preîntâmpinarea situațiilor care le pot pune în pericol viața și bunurile. 

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
Citește și: 

Cod Roșu de vreme rea la Constanța! Un nou mesaj Ro Alert
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii