Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:06 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Trei autospeciale cu tehnică de ultimă generație, la ISU „Dobrogea” (GALERIE FOTO)

ro

13 Apr, 2022 08:16 2128 Marime text
foto: ISU „Dobrogea”

Trei autospeciale de ultimă generație, două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea“ al județului Constanța.

Astfel, potrivit ISU „Dobrogea”, autospecialele completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.
 

„Această autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime este de ultimă generație.

Ne ușurează foarte mult intervențiile pentru că, datorită brațului mobil, o putem manevra în mai multe poziții și o putem folosi la mai multe tipuri de intervenții.

Spre exemplu, putem ajunge cu ea chiar și după coama unei clădiri pentru stingere incendii ori salvare de persoane, sau o putem folosi pentru salvare din apă – putem să o coborâm în albia unui rău, după un dig pentru a prelua scafandrii în nacelă, spre exemplu, ori eventualele victime“, a declarat sg.maj. Andrei Florin, conducător autospeciale în cadrul ISU „Dobrogea“ al județului Constanța.


foto: ISU „Dobrogea”

Tehnică de ultimă generație

Cele două autoplatforme pot urca până la 45 metri înălțime, dar pot și coborî până la 8,2 metri pentru a salva persoane din apă sau persoane captive sub nivelul solului, tunul de apă având o capacitate de 3.800 litri pe minut.


Brațele hidraulice ale celor două autoplatforme sunt manevrate digital și nu au limită de rotire, iar, în interiorul cabinelor există multiple comenzi digitale care ajută la derularea mai rapidă a operațiunilor de salvare.

Autospeciala pentru transport personal și victime multiple are o capacitate de 11 locuri și poate transporta atât salvatori la locul unei intervenții de amploare, cât și victime ori echipamente medicale și para-medicale.

„În diferite situații de urgență, ATPVM-ul poate transporta doi paramedici și nouă pacenți de cod verde - pe scaune. În funcție de starea vitimelor, scaunele se întind și se transformă în tărgi, ceea ce înseamnă că poate să transporte până la patru pacienți cu potențial de agravare a stării de sănătate și doi în poziție șezând, fie doi pacienți ale căror funcții vitale sunt în pericol, având în dotare două sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale sau un pacient pe pat de spital”, se arată în document. 

Cele trei autospeciale sunt achiziționate cu fonduri europene, prin Programul Operțional Infrastructură Mare - Proiectului „Viziune 2020“ derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 


foto: ISU „Dobrogea”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii