Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:39 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Un nou protest împotriva regulamentului de acces în Peninsulă!

ro

12 Dec, 2021 12:25 1786 Marime text
  • Din 15 noiembrie Regulamentul a intrat în vigoare și tot de atunci viața peninsularilor s-a schimbat iremediabil.


Un nou protest împotriva regulamentului de acces în Peninsulă se desfășoară, astăzi, 12 decembrie, la Constanța. 


În jurul orelor 12.30, la protest participau aproximativ 50 de persoane. 



Protestatarii vor să le aducă la cunoștință autorităților, din nou, nemulțumirile față de regulamentul accesului în acea zonă. 




Protestul a fost anunțat pe pagina de Facebook denumită ”Zona Peninsulară – Grup cetățenesc” și va avea loc duminică, 12 decembrie,  între orele 12:12 – 14:00.




”Ne adunăm și protestăm pașnic duminică 12.12.2021, la ora 12.00, în Piața Ovidiu. Vrem să readucem la cunoștința publică doleanțele rezidenților persoane fizice și juridice referitoare la implementarea noului Regulament de acces în Zona Peninsulară.






Așa cum ne-a recomandat și instanța în motivarea deciziei din dosarul de suspendare a regulamentului (cel intentat de persoane juridice), invităm autoritățile locale la cooperare loială și constant solidară pentru ca drepturile rezidenților să nu fie încălcate”, se arată în evenimentul postat pe Facebook.



Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței



Din 15 noiembrie Regulamentul a intrat în vigoare și tot de atunci viața peninsularilor s-a schimbat iremediabil.




Pe rolul instanțelor, se află mai multe dosare prin care s-a cerut suspendarea executării hotărârii consiliului local, procese deschise de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele unor agenți economici, persoane fizice dar și reprezentanți ale unor culte, care ființează în Peninsulă Și tot pe 15 noimebrie au fost montate și barierele de acces în zonă, aspect care nemulțumește profund comunitatea ”Împreună salvăm Peninsula!", este mesajul unei constănțence care a inițiat o nouă campanie de strângere de semnături pentru anularea Regulamentului Zonei Peninsulare  



 
Zona Peninsulară, zona emblematică a orașului Constanta, unde crestinii,musulmanii si armenii traiesc în armonie de secole întregi și trebuie să își recapete gloria mult meritată.




Prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 a fost aprobat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței.




Din 15 noiembrie Regulamentul a intrat în vigoare și tot de atunci viața peninsularilor s-a schimbat iremediabil.




Pe rolul instanțelor, se află mai multe dosare prin care s-a cerut suspendarea executării hotărârii consiliului local, procese deschise de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele unor agenți economici, persoane fizice dar și reprezentanți ale unor culte, care ființează în Peninsulă.



 
Și tot pe 15 noiembrie au fost montate și barierele de acces în zonă, aspect care nemulțumește profund comunitatea.


UPDATE:

Pe grupul de facebook Zona Peninsulară- grup cetățenesc, un cetățean a transmis următorul mesaj:

„Noi suntem învățați să umblăm prin vânt și ploaie, că așa ne-ați obligat! Domnule Primar, domnilor Consilieri locali, noi vom fi azi 12.12 la ora 12.00 in Piata Ovidiu. Dumneavoastră?
#noisuntempeninsula“

În jurul orei 13:00, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și-a făcut apariția la protest și a încercat să stea de vorbă cu oamenii prezenți.

Sursa foto: Facebook/ Zona Peninsulară- grup cetățenesc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii