Constanța vizată de mai multe alerte extreme, în ultima perioadă Cum se transmite un mesaj RO-ALERT?
Constanța vizată de mai multe alerte extreme, în ultima perioadă: Cum se transmite un mesaj RO-ALERT?
09 Oct, 2024 11:30
ZIUA de Constanta
513
Marime text
Constanța și nu numai, a fost vizată de mai multe mesaje RO-ALERT în această perioadă.
În aces sens, IGSU a făcut precizări importante despre cum se transmite un mesaj RO-ALERT!
Pentru a difuza un mesaj de avertizare populației, operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta sau desena zona în care trebuie transmisă avertizarea.
Tehnologia Cell Broadcast, pe care se bazează Sistemul RO-ALERT, permite ca antenele de comunicații mobile din zona selectată să difuzeze mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile care funcționează în aria de acoperire a acestora. Numele și numărul de telefon ale utilizatorilor telefoanelor mobile nu sunt necesare, au transmis reprezentanții IGSU.
Telefoanele mobile, compatibile cu tehnologia Cell Broadcast și funcționale în zona de acoperire a antenelor care difuzează alerta, vor afișa conținutul mesajului de avertizare în mod automat.
Notificările Ro-Alert îi fac pe români să se simtă mai în siguranţă?
Notificările Ro-Alert îi fac pe opt din zece români (80%) să se simtă mai în siguranţă, iar cele mai frecvente reacţii emoţionale în urma primirii unui astfel de mesaj sunt atenţia, prudenţa şi teama, arată rezultatele unui sondaj, dat publicităţii marţi citat de Agerpres.roPotrivit Reveal Marketing Research, 92% dintre români au notificările Ro-Alert activate, ponderea fiind mai ridicată în rândul celor care au copii (95%), comparativ cu 87% în cazul celor fără copii.
În ceea ce priveşte tipurile de alerte primite, cele mai frecvent menţionate sunt cele legate de condiţii meteorologice extreme (81%), dezastre naturale precum inundaţii sau cutremure (49%), alerte privind animale periculoase (41%) şi incendii (32%).
La nivel general, 80% dintre românii care primesc notificări Ro-Alert consideră că acestea contribuie semnificativ la sporirea siguranţei personale.
În acelaşi timp, cele mai frecvente reacţii emoţionale ale românilor la primirea mesajelor de acest tip sunt: atenţia (40%), prudenţa (34%) şi teama (33%).
Citește și:
Notificările Ro-Alert îi fac pe opt din zece români să se simtă mai în siguranţă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii