Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Ziua Drapelului Național, marcată de marinarii militari pe faleza din fața Comandamentului Flotei

ro

25 Jun, 2024 15:29 512 Marime text
Forțele Navale Române participă miercuri, 26 iunie, în garnizoanele Constanța, Brăila, Mangalia, București, Tulcea și Babadag, la ceremoniile militare și religioase organizate cu prilejul Zilei Drapelului Național.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale, la Constanța, marinarii militari vor participa, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară și religioasă, organizată pe faleza din fața Comandamentului Flotei. De asemenea, începând cu ora 08.00, în porturile militare Constanța și Mangalia, la bordul navelor militare și la sediile unităților militare se va înălța Drapelul Național la catarg în acordurile Imnului Național.

La Brăila, în intervalul orar 09.00-09.20, marinarii militari fluviali vor participa la ceremonia religioasă de sfințire a Drapelului Național, la Catedrala „Nașterea Domnului” și va fi înălțat pe catarg, începând cu ora 09.30, în Piața Independenței.

La Tulcea, intervalul orar 10.00-11.00, militarii vor participa la ceremonia militară din Piața Tricolorului, iar la Babadag, începând cu ora 09.30, infanteriștii marini vor sărbători la Monumentul Eroilor.

La București, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor participa, de la ora 10.00, la ceremonia militară și religioasă din Piața Tricolorului.

Alături de militarii din Forțele Navale Române, la activități, vor fi prezenți veterani de război și din teatrele de operații, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.

Citește și: 

Cum s-a sărbătorit pe faleza Dunării? Ziua Marinei Române coincide cu Zilele municipiului Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii