Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine 15 decembrie 2023. Cum știm că ne-am iertat? Foarte bună întrebare.

ro

15 Dec, 2023 11:46 902 Marime text
Cum știm că ne-am iertat?
Foarte bună întrebare.
 
”Iertarea” este un concept mental, o parte din povestea minții, care acceptă faptul că ”a fost comisă o greșeală”.
”Greșeală” înseamnă o acțiune (sau faptă) însoțită de consecințe neplăcute pentru sine (de cele mai multe ori pentru corp, dar și pentru totalitatea făpturii, ca atare).
 
Iertarea include acceptarea greșelii, plătirea (nota de plată este mereu atașată) sau corectarea sa, și apoi detașarea de tot ceea ce a fost, eliberarea de povestea mentală a ”greșelii” și transformarea sa în altă poveste (exemplu: ”am avut de învățat o lecție despre smerenie, sau importanță de sine, sau Ego” etc).
 
Semnalul cel mai evident al iertării de sine (și iertării, în general) este recăpătarea simțului umorului. Când poți vorbi sau discuta despre ceva și te amuzi, realmente de ceea ce a fost, înseamnă că te-ai eliberat de încărcătura emoțional/mentală ce transforma acel ceva într-o ”poveste serioasă a Ego-ului”.
 
Cu toții avem povești de spus, în care, prin propriile decizii greșite sau uneori, din întorsături ale sorții, intrăm în situații neplăcute. Vă povesteam cândva despre pana de cauciuc pe care am făcut-o seara târziu, într-o zi foarte ploioasă și rece. Acum pot să vorbesc despre acea poveste glumind despre toate micile decizii proaste pe care le-am luat și au dus la întâmplarea respectivă. În acel moment, când eram în situație, numai de glumă nu-mi ardea (deși, mi se părea că sunt, în acel moment, în cel mai prost film posibil).
Iertarea înseamnă să glumesc deschis când povestesc sau mă gândesc la cele întâmplate, sau să nu mai vorbesc deloc despre situație. Trecutul rămâne în trecut. Dacă îl mai evoc o fac numai pentru a-mi aminti că ”am fost prin altele și mai rele”.
 
Știu că m-am iertat dacă mă simt relaxat, liniștit, împăcat în interiorul meu, iar povestea pe care mi-o spun în cap este binevoitoare pentru mine: ”te descurci bine, bravo ție!”. Te-ai iertat când îți permiți să trăiești ”în prezent”, cu ce este acum, fără să mai agăți ceea ce este de ceea ce a fost cândva.
Viața este mult prea complicată să treci prin ea încordat, tensionat, agățat de fel și fel de ”datorii” imaginare și invizibile.
În cartea ”Sănătate 5D” https://shop.aska.ro/categorie.../carti/dr-sorina-soescu/ care stă la baza întregii Școli Sănătate 5D

https://www.sanatate5d.ro/produs/curs-on-line-sanatate-5d/ am scris: ”Dacă reușești să dai la o parte dialogul interior al minții superficiale, să-i permiți să existe pe un nivel atât de periferic al conștiinței tale, încât să fie în controlul tău – vei reuși să trăiești într-o stare de prezent continuă – vei fi conștient în fiecare moment al vieții tale. Vei realiza când ești prins în dramă, îți vei da seama de fiecare secundă când ești atras în afara prezenței de ceva sau cineva din jurul tău.

 
Vei fi conștient atât de stare de detașare, cât și de starea de ”atașament” și prindere în jocul lumii din jur.”
Astăzi este despre a trăi prezent, a fi în corp și în viață, în acest moment. A luat decizii dintr-o perspectivă proaspătă, a zilei de astăzi, și nu în baza tuturor amintirilor din trecut.
 
Să observăm astăzi, pas cu pas, unde ne situăm în Jocul vieții noastre.
O altă zi de decembrie, cât mai echilibrată și eficientă, pentru noi toți
 
Cu iubire,


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii