Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Valul 7 de energie, partea a doua, ziua 5. 26 iunie 2024

ro

26 Jun, 2024 08:50 293 Marime text
Valul 7 de energie, partea a doua, ziua 5
26 iunie 2024
 
Bine v-am regăsit.
Mi-am reamintit o veche zicătoare:
Nu lăsa succesul să ți se suie la cap
Și nu lăsa eșecul să-ți afecteze inima.
 
Astăzi, miercuri, este despre conectarea succesului cu mintea (povestea Eu-ului), care se împăunează cu rezultatele obținute, de parcă doar contribuția sa este esențială.
 
Personal, am descoperit că ingredientele succesului sunt istețimea și rațiunea Eu-lui, rezistența corpului fizic, intuiția și alegerea momentului potrivit și aliații (colaboratorii) potriviți. Niciun succes nu se obține de unul singur.
De aceea, rezultatele nu ne aparțin. Doar munca și acțiunile. Rezultatul final este întotdeauna decis de Forța Vieții sau Divin, din amestecul potrivit al ingredientelor existente.
 
Împăunarea ”Eu-lui” cu rezultatele este o neînțelegere a principiilor colaborării și comuniunii, plus a binecuvântării Divine. Fără ea, nu se mișcă nici măcar un fir de păr.
 
Eșecul are aceeași formulă. Ingredientele sunt amestecate astfel încât să nu ne reușească lucrurile care sperăm să se întâmple. Nu luăm nota potrivită pentru a trece un examen. Nu trecem interviul să obținem o slujbă. Nu prindem un loc la tren sau la un spectacol. Nu ajungem la Retreat, chiar dacă ne dorim mult. Mesajul este că în acel moment nu suntem pregătiți pentru locul respectiv sau că nu este cea mai bună variantă, pentru propria evoluție interioară.
 
Dacă ”punem la inimă” nereușita, pierdem energie inutil și mai ales, riscăm să pierdem lecția ce ni s-a oferit. Acceptarea eșecului, cu aceeași seninătate cu care acceptăm succesul ne arată că înțelegem că toate sunt conectate și că toate au daruri de oferit, chiar dacă nu așa cum ne așteptăm.
 
Așadar, astăzi este despre echilibru.
 
Orice ne iese astăzi, în orice avem succes, nu ni se urcă la cap – ci suntem recunoscători Divinului pentru orchestrare și dirijarea tuturor în acea direcție.
 
Dacă nu ne iese ce dorim și avem un eșec, nu ni se ”pune pe inimă”, ci permitem emoțiilor să se elibereze (avem voie să ne jeluim, văicărim, plângem și țipăm) și după ce ne ușurăm, ne repoziționăm și o luăm de la capăt. Și nu spunem la infinit tuturor povestea nereușitei, pentru a o ține în viață. O lăsăm în trecut, acolo unde se află și ne străduim să facem lucrurile diferit, dacă ne învățăm lecția.
Perioada în care ne aflăm intensifică energiile care sunt.
 
Am descoperit asta în Retreat-ul din Buzău și dorim să povestim împreună în cadrul șezătorii urbane on-line de pe 29 iunie:
În Retreat am exersat mult statul în mijloc, între Cer și Pământ, între minte și inimă, în zona de echilibru – în care se regăsesc arborii.
Cele patru tipuri de arbori pe care i-am studiat în Buzău: mestecenii, arinii, fagii și pinii, ne-au dezvăluit puține dintre secretele lor. I-am îmbrățișat, i-am admirat și i-am simțit cu întregul corp, în mediul lor Natural.
 
Unii s-au ”deschis” și ne-au oferit învățăturile lor, uneori sub forma urmelor de rășină sau scoarță de pe păr, sau haine, alteori sub forma șoaptelor interioare sau a conexiunilor cu remediile naturale, atât de folositoare și utile.
 
Arborii nu știu noțiunea de succes sau eșec. Ei doar sunt acolo, între cer și pământ, cu rădăcinile adânc înfipte și coroanele fluturând în vânturile mereu schimbătoare și menținând poziția, cât este posibil. În prezentarea de la Șezătoarea urbană, veți descoperi ce ne-au învățat la Buzău atât arborii, cât și micile detalii ale experienței avute.
 
Astăzi este despre lecții de viață și aplicarea lor zilnică.
Arborii ne amintesc valorile centrării și poziției de mijloc.
 
Să avem o altă zi bună și echilibrată,
 
Cu iubire, tuturor



Sursa și foto: ZyannaOrinda/Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii