Constănțeanul Onur Derviș, maistru militar, șef de promoție specialitate Motoare și mașini navale, despre alegerea de a profesa în marina civilă sau în cea militară
Constănțeanul Onur Derviș, maistru militar, șef de promoție specialitate Motoare și mașini navale, despre- Maistru militar clasa a-V-a, Onur Derviș este șef de promoție specialitate Motoare și mașini navale.
Primul contact cu Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale l-a avut în anul 2016, în timpul unei campanii de promovare pe care instituția o desfășura în liceele din județul Constanța.
Așa a ajuns elevul de clasa a X-a, pe atunci, să participe la programul „O zi în școala militară” – o oportunitate pe care Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale o oferă anual elevilor de liceu care doresc o mostră a ceea ce presupune educația militară.
Sursa foto-text: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro- Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale„Viața este ca un ocean. Valurile vor încerca să te doboare și să te împingă înapoi, dar dacă le înfrunți cu temeritate, întregul ocean îți va aparține”. Maistrul militar clasa a V-a Onur Derviș este constănțean, iar briza mării, furia valurilor și nemărginirea orizontului i-au făcut dintotdeauna inima să bată cu putere visând de fapt la tărâmuri ce se cer explorate.
„Opțiunea mea a fost de la început marina. Nu conta dacă devin marinar civil sau militar. Îmi era clar că îmi doresc o meserie dinamică și care să-mi permită să călătoresc.
Am început să îmi nuanțez alegerile încercând să îmbin utilul cu plăcutul. Am observat, astfel, că pot pune la un loc pasiunea mea pentru mecanică și meșterit cu navigatul și am ales specialitatea Electromecanică, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale”, dezvăluie m.m. V Onur Derviș.
Dar povestea sa nu este nici pe departe atât de simplă. Primul contact cu Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale l-a avut în anul 2016, în timpul unei campanii de promovare pe care instituția o desfășura în liceele din județul Constanța.
Așa a ajuns elevul de clasa a X-a, pe atunci, să participe la programul „O zi în școala militară” – o oportunitate pe care Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale o oferă anual elevilor de liceu care doresc o mostră a ceea ce presupune educația militară.
După ce a absolvit liceul, Onur Derviș s-a înscris pentru învățământul militar superior de marină, însă ghinionul l-a plasat primul sub linie. Ca să nu piardă timpul, s-a înscris la Universitatea Maritimă din Constanța, pe care a urmat-o în paralel cu Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, iar astăzi se simte mai câștigat ca oricând.
După absolvire, șeful de promoție pe specialitatea Motoare și mașini navale s-a văzut în fața unei alegeri dificile: să profeseze în marina civilă sau în cea militară.
„Am ales să explorez mai departe cariera militară, la bordul fregatei F222 «Regina Maria». Pe partea civilă încă nu s-a ivit oferta care să mă determine să schimb macazul”, afirmă, cu sinceritate, proaspătul maistru militar de marină.
Indiferent că va rămâne dedicat într-un totul carierei militare, ori va alege să exploreze noi opțiuni în marina comercială, Onur Derviș va rămâne mereu marinar, o persoană a cărei inimă bate în ritmul valurilor mării., este postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp