Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantenii au fost printre castigatorii premiilor TINIMTEX

ro

17 May, 2004 00:00 1121 Marime text

Targul National de Imbracaminte si Incaltaminte si-a onorat expozantii

Organizatorii, Romexpo s.a. si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, au premiat o serie de firme participante la evenimentul de la Mamaia * Premiile de excelenta acordate de catre juriul format din specialistii FEPAIUS, CCINA si Romexpo s.a. au vizat urmatoarele categorii: cel mai personalizat stand, casele de moda, cele mai moderne colectii, cea mai completa colectie, premiul tanarului designer * In final, au fost inmanate altor 25 de societati participante diplome de onoare, o cincime fiind ale constantenilor * Pentru editia din toamna a TINIMTEX, CCINA a gandit o transplantare a targului de la Neptun la Mamaia

Seara de sambata a reprezentat pentru o parte dintre expozantii Targului National de Imbracaminte si Incaltaminte - TINIMTEX o recunoastere a calitatii, profesionalismului si a unui management reusit. Organizatorii targului, Romexpo s.a. si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, au premiat o serie de firme participante la evenimentul de la Mamaia, reprezentantii acestora, precum si o parte dintre designerii expozanti. Premierea s-a facut intr-un cadru festiv, care a fost precedat de o parada a modei, asistenta fiind alcatuita nu numai din oficialii TINIMTEX si expozanti, dar si din vizitatori ai targului si ai hotelului "Perla", gazda oficiala a editiei din acest sezon. Toti cei care au luat cuvantul, Catalin Trifu, director Compartiment Targuri Interne, Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale a Industriei Usoare, Mihai Daraban, presedintele CCINA Constanta, si George Cojocaru, director general al Romexpo s.a., au avut numai cuvinte de lauda pentru toti participantii, nu numai pentru cei premiati, ideea de baza fiind aceea ca un asemenea targ reuseste sa puna fata in fata concurenta din domeniu, dar si pe aceasta inaintea clientului, segment foarte important in dezvoltarea industriei textile si usoare autohtone. "Sunt mandru ca am adus Romexpo s.a. la Constanta, care detine un monopol national in organizarea de targuri de acest gen. Targurile, in general, sunt un barometru al pietei", a declarat Mihai Daraban. George Cojocaru, in alocutiunea sa, a prins si ideea unei relansari a industriei usoare si textile in cadrul unui program al Camerei de Comert, Industrie a Romaniei si municipiului Bucuresti. Din punctul acestuia de vedere, de-a lungul a 29 de editii s-a remarcat o dezvoltare a economiei de piata.

Invinsi si invingatori

Premiile de excelenta acordate de catre juriul format din specialistii FEPAIUS, CCINA si Romexpo s.a. au vizat urmatoarele categorii: cel mai personalizat stand, pentru trei firme din Alba-Iulia, Piatra Neamt si Sibiu, casele de moda, castigatoarele fiind tot trei expozanti de acest gen din Galati, Bucuresti si Timisoara. Tot in cadrul premiilor de excelenta au mai existat categoriile: "cele mai moderne colectii", nominalizate fiind 15 societati din tara, printre care si una din Constanta, "cea mai completa colectie", premiile apartinand unui numar de trei firme din tara (Pitesti, Bucuresti si Timisoara), si premiile speciale de excelenta acordate unor sase firme expozante, printre care s-a aflat si una constanteana. Casandra Manolache, participanta la targ prin creatiile sale, a castigat unicul premiu de excelenta acordat celui mai tanar designer. In final, au fost inmanate altor 25 de societati participante diplome de onoare, o cincime fiind ale constantenilor. "Pentru editia din toamna a TINIMTEX ne-am propus o transplantare a targului de la Neptun la Mamaia, dat fiind ca mutarea facuta pentru cea de acum a fost, consideram noi, o alegere inspirata", a afirmat Mihai Daraban.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii