Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:34 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Cumpănă şi Corina Apostoleanu spun „Amintiri despre o flotă pierdută"

ro

28 Sep, 2011 01:57 6696 Marime text
carte_cumpana_Constantin.jpgPe 13 octombrie, de la ora 17.00, aula Bibliotecii Judeţene I. N. Roman va găzdui lansarea cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută", autori Constantin Cumpănă şi Corina Apostoleanu

Cartea are două volume: vol. 1 - Navele româneşti ale Dunării şi mării şi vol. 2 - Voiaje. În argumentul care deschide volumul I, autorii precizează: „Volumele acestei cărţi nu se vor a fi un manual de specialitate şi nici o carte de istorie, ci o lucrare documentară îndeajuns de cuprinzătoare pentru o multitudine şi o diversitate de date şi informaţii tehnice, istorice şi de altă natură, sperăm că utile, care, comunicate peste timp, vor duce mesajul nostru, imaginea noastră, a acestor vremi, celor care se vor interesa de noi şi, poate, undeva, cândva, le vor fi de folos... Documentele de arhivă utilizate de noi în prezenta lucrare, precum şi articolele din presa timpului, citatele din diverse surse şi diferiţi autori se pot constitui ele însele în surse de inspiraţie pentru o multitudine de alte subiecte, în legătură directă cu sau referitoare la tematicile navigaţiei şi construcţiilor navale sau în relaţie cu alte elemente din viaţa politică, socială, economică, culturală şi/ sau militară din istoria României".

De asemenea, se arată că, obiectiv, nu s-a putut scrie „totul" despre navele româneşti şi marinarii români, motiv pentru care autorii invită şi pe alţi autori de a se alătura, în timp, acestui demers publicistic.

Subiectul cărţii este, în fapt, un conglomerat de subiecte referitoare la oameni şi nave, destine, speranţă, dragoste, ură, viaţă, dar şi moarte.

„Cititorul acestei cărţi va fi martorul naşterii, măririi, decăderii şi dispariţiei unei flote...

Poate părea paradoxal, dar nu am vrut să abordăm dosarul «Flota». Ar fi fost prea mult şi inutil...

Demersul investigaţiei noastre reprezintă o călătorie în timp, o întoarcere în Trecut, în istoria navală a României, o încercare de a aduce în Prezent ceea ce, altfel, riscă să fie uitat sau nu se cunoaşte deloc", mai spun autorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 03 Feb, 2021 12:58 de unde se poate cumpara aceasta carte?