Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, în vizită oficială la Instituția Prefectului județului Constanța (GALERIE FOTO)

ro

17 Oct, 2024 14:22 173 Marime text
Sursa galeriei foto: Prefectura ConstanțaPrefectul județului Constanța, Adrian-Teodor Picoiu, și subprefect Șenol Ali au primit miercuri, 16 octombrie 2024, vizita de curtoazie a Ozan Çakir, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța. Întâlnirea s-a desfășurat în Sala Ovală a Palatului Administrativ.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, oficialii au schimbat mesaje de bun venit și s-au concentrat pe relațiile de lungă durată dintre Instituția Prefectului și Consulatul General al Republicii Turcia.

În cadrul discuțiilor, prefectul Adrian-Teodor Picoiu a subliniat strânsa legătură pe care o are cu etnia turcă, mai ales că aproximativ 400 dintre locuitorii orașului său natal sunt turci, Techirghiol fiind înfrățit încă din 2010 cu localitatea Tekirdag din Turcia. Prefectul județului a adăugat și că vizitează, periodic, Republica Turcă, fiind familiarizat cu stilul de viață și cultura din această țară.

La rândul său, Ozan Çakir, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, a punctat că se simte foarte bine în orașul de la malul Mării Negre, stabilindu-se aici cu familia de aproximativ o lună. Faptul că în majoritatea locurilor din Constanța aude limba natală îl face să se simtă ca acasă, iar Dobrogea reprezintă, în opinia sa, un exemplu remarcabil de conviețuire interetnică, demn de urmat. Ozan Çakir a exprimat dorința ca instituțiile celor două țări să continue colaborările, inclusiv în domeniul economic, pentru a consolida relațiile existente.

Totodată, subprefect Șenol Ali a adăugat că este încântat să audă încă o dată, de la un oficial turc, că municipiul Constanța poate fi considerat „acasă” - au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.


În cadrul discuțiilor, au fost abordate și teme legate de securitatea regională, fiind amintite Memorandumul de Înțelegere semnat pe 11 ianuarie 2024 privind constituirea Grupului Operativ pentru Minele Marine din Marea Neagră (MCM Black Sea TG), format din România, Turcia și Bulgaria, precum și existența liniei RO-RO între România și Turcia.

Întâlnirea s-a încheiat cu un schimb de cadouri între oficiali.

„O cafea ne face prieteni 40 de ani, așa că eu v-am adus în dar un set de cești de cafea”, a transmis Ozan Çakir, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța.

Citește și: 

Prefectul Județului Constanța solicită în instanță anularea unei autorizații emise de Primăria Năvodari pentru o firmă din Oradea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii