Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Containere vandalizate la Constanța de căutătorii de ambalaje cu garanție

ro

22 Aug, 2024 09:12 207 Marime text
Containere vandalizate. Foto: Primăria ConstanțaPlatformele de colectare a deșeurilor din municipiul Constanța sunt vandalizate de cei care obțin venituri din ambalaje returnabile. 

Primăria Constnața anunță că în urma introducerii sistemului de garanție-returnare, un număr tot mai mare de cetățeni, lipsiți de educație civică, vandalizează punctele de colectare a deșeurilor, răscolesc contrainerele și lasă în urmă mizerie și gunoaie împrăștiate.

Mai mult, în goana după ambalaje reciclabile, unele dintre containerele de depozitare ajung să fie distruse, înlocuirea acestora fiind suportată de municipalitate.

„Pentru combaterea acestui fenomen, polițiștii locali au intensificat acțiunile de monitorizare a platformele de colectare a deșeurilor. Astfel, în perioada 30.11.2023 - 20.08.2024, toate persoanele identificate răscolind punctele de colectare a deșeurilor, acțiune prin care ulterior au rezultat deșeuri menajere în proximitate, au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 77/2021 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.
Pentru a stopa acest fenomen este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. De aceea, facem apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Dezastru lăsat în urmă la Constanța de „vânătorii“ de ambalaje returnabile, marcate cu sigla “Ambalaj cu garanție” (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii