Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:27 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestatarii Marianei Mircea, in greva foamei

ro

15 Jul, 2009 02:31 1351 Marime text
cap_5.jpgTensiunile dintre primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, şi o parte dintre locuitorii urbei sunt departe de a se stinge. Chiar dacă Prefectura a decis că referendumul pentru schimbarea edilului nu va avea loc, semnatarii listelor de convocare a scrutinului pentru demiterea social-democratei nu vor să renunţe cu una cu două. 

O mică parte dintre cei care vor ca Mariana Mircea să plece de la primărie au trecut, ieri, la măsuri extreme. Mai exact, şase persoane care se simt nedreptăţite într-un fel sau altul de actualul primar au intrat în greva foamei. Oamenii s-au postat în faţa primăriei cu pancartele de gât, protestând, astfel, faţă de ultimele măsuri luate de către administraţia locală.

Unul dintre cernăvodenii care au depus, pe 21 mai, semnăturile pentru convocarea referendumului de demitere a primăriţei, Neluţu Costache, ne-a declarat că primăriţa ar fi intrat în posesia listelor cu semnături pentru convocarea referendumului şi că ar fi chemat, rând pe rând, la „discuţii" diverşi locuitori care ar fi semnat pentru scrutinul de demitere a sa. Potrivit lui Costache, având listele la îndemână, primăriţa ar fi trecut la ameninţări şi, mai apoi, la măsuri drastice, îndreptate, susţine el, împotriva semnatarilor. Printre aceste măsuri se numără, susţine Costache, închiderea cantinei sociale, tăierea ajutorului social pentru persoanele în cauză, precum şi concedierea unui număr de 90 de persoane de la Serviciul de Gospodărire Comunală din subordinea primăriei.

Printre protestatarii care au recurs la măsura extremă de a face greva foamei se numără şi Toader Encică, un cernăvodean grav bolnav, suferind de cancer, a cărui soţie ar fi fost şi ea printre cei concediaţi. Se pare că familia bărbatului, tată a cinci copii, dintre care unul cu handicap, trăieşte într-o sărăcie cruntă, neavând nici de mâncare, după ce au pierdut şi masa de la cantina socială.

nelutu_costache.jpgPrimăriţa a negat acuzaţiile

Contactată telefonic, primarul Mariana Mircea a negat toate acuzaţiile ce i se aduc. Ea a afirmat că decizia de a da oamenii afară nu îi aparţine, ci a fost luată de către consilierii locali. „Eu nu pot să fac astfel de lucruri fără Consiliul Local", a precizat primăriţa, adăugând că ea a propus externalizarea tuturor serviciilor (cantină socială, salubrizare etc), dar că cei din Consiliul Local nu au dorit aşa ceva. Din spusele Marianei Mircea, la următoarea şedinţă după respingerea propunerii de externalizare a serviciilor, consilierii locali ar fi aprobat disponibilizarea unei bune părţi a angajaţilor de la Gospodărire Comunală şi închiderea cantinei sociale. Întrebată dacă iniţiativa aceasta nu i-a aparţinut ei, primăriţa a răspuns: „Vă daţi seama că nu toate iniţiativele ţin de mine. Este posibil să o fi semnat eu, pentru că nimeni în Consiliu nu ţine la paternitatea proiectelor de hotărâre".

Pentru a contrazice reproşurile celor care o contestă, Mariana Mircea a adăugat chiar că ar fi vorbit personal cu nişte firme ce au obţinut lucrări de canalizare, termoficare etc. de la primărie, pentru a-i angaja pe cei disponibilizaţi după ce le expiră preavizul, pe 10 iulie. Protestatarii susţin, însă, că cei care dădeau cu mătura prin oraş şi strângeau gunoaiele nu vor fi angajaţi pentru simplul fapt că nu se pricep la astfel de lucrări.

Cei care au semnat pentru referendum au contestat în instanţă decizia de respingere a solicitării lor, emisă de Prefectură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii