Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

ro

29 Nov, 2023 17:00 1324 Marime text
  • CNSC a adoptat o decizie la contestația formulată de BLC Autohouse Leader SRL  împotriva rezultatului procedurii de achiziție sectorială, emise de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA
  • Obiectul licitației este contractarea de servicii de reparare și de întreținere a autovehiculelor și a echipamentelor conexe pentru autoturismele instituției
  • Consiliul a admis contestația formulată de BLC Autohouse Leader SRL și anulează raportul procedurii de atribuire în partea dedicată ofertei depuse de Mancar Motors SRL și actele subsecvente ale raportului procedurii
  • CNSC a obligat totodată CNACN SA în calitate de entitate contractantă ca, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, să reevalueze oferta depusă de Mancar Motors SRL pentru lotul 2, cu respectarea dispozițiilor legale
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei

 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2741/C9/3044 din 20.11.2023 la contestația înregistrată la Consiliu cu nr. 59552 din data de 31.10.2023, formulată de BLC Autohouse Leader SRL cu sediul în municipiul Constanța, reprezentată legal de Mariana Bulac, în calitate de administrator, împotriva rezultatului procedurii de achiziție sectorială consemnat în raportul procedurii nr. 22745 din data de 24.10.2023, precum și împotriva comunicării rezultatului procedurii nr. 22753 din data de 24.10.2023, emise de către Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA.

Este vizată procedura simplificată, desfășurată într-o etapă, în conformitate cu art. 126 și următoarele din Legea nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare, modalitatea de derulare a procedurii de achiziție sectorială fiind online, fără etapă finală de licitație electronică, organizată în vederea atribuirii contractului sectorial de prestare de servicii, divizat pe loturi, având ca obiect „Service Parc Auto”, cod CPV principal 50110000-9 Servicii de reparare și de întreținere a autovehiculelor și a echipamentelor conexe (Rev.2), cu referire exclusivă la lotul nr. 1 – „Autovehicule marca Ford - 26 bucăți” și lotul nr. 2 – „Autovehicule marca Audi, Volkswagen, Dacia, Skoda și Mercedes - 8 bucăți”.

BLC Autohouse Leader SRL a solicitat Consiliului să dispună:suspendarea procedurii de achiziție sectorială, până la soluționarea contestației în conformitate cu dispozițiile art. 22 din Legea nr. 101/2016; admiterea contestației astfel cum a fost formulată și obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere, astfel cum detaliate în conținutul contestației cu respectarea principiilor proporționalității, nediscriminării, tratamentului egal și al transparenței.

Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

Asupra cauzei de față, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de BLC Autohouse Leader SRL în contradictoriu cu Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA și anulează raportul procedurii de atribuire nr. 22745 din data de 24.10.2023, în partea dedicată ofertei depuse de Mancar Motors SRL și actele subsecvente ale raportului procedurii.

CNSC a obligat totodată CNACN SA în calitate de entitate contractantă ca, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea deciziei Consiliului, să ducă la îndeplinire măsurile de remediere și anume să reevalueze oferta depusă de Mancar Motors SRL pentru lotul 2, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente, limitele reevaluării potrivit art. 26 alin. (101) din Legea nr. 101/2016, constând în verificarea modalității de îndeplinire a criteriilor de calificare, măsura concretă pe care o va adopta autoritatea contractantă în cadrul reevaluării fiind verificarea deținerii de către aceasta a anexei la autorizația RAR din care să rezulte că este autorizată să desfășoare activități de reparații ale vehiculelor rutiere cu sistem de transmisie automată, la data limită de depunere a ofertelor.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
Despre BLC Autohouse Leader SRL
 
Conform termene.ro, compania are sediul în Constanța, pe strada Crișanei nr.11, se ocupă cu „întreținerea și repararea autovehiculelor” și a fost fondată în anul 2011.

BLC Autohouse Leader SRL are un punct de lucru temporar pe strada I.C. Brătianu nr. 45, Constanța.


Asociatul firmei este Mariana Bulac, deținând calitatea de asociat unic și având o contribuție de 4.500 de lei.

Mariana Bulac este și administratorul firmei.

Ea figurează și în compania Almapart SRL.

Potrivit termene.ro, BLC Autohouse Leader SRL are încheiate contracte publice cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral etc.

În anul 2022 BLC Autohouse Leader SRL a avut o cifră de afaceri egală cu 7.119.517 lei, un profit egal cu 778.195 de lei și o medie de 22 de salariați.
 
Despre Mancar Motors SRL
 
Societatea Mancar Motors SRL a fost înregistrată la Registrul Comerțului în anul  2002.

Firma cu sediul social în municipiul Constanța are un capital social subscris și vărsat de 36.800 de lei.

Asociații firmei sunt Manea Liliana, cu un aport la capital de 18.400 lei și o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50% și Manea Nicușor.

Aportul acestuia la capital este de 18.400 lei și o cotă de participare la beneficii și pierderi de 50%.

Cei doi asociați sunt și administratorii cu puteri depline ai societății.

În 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 592,961 lei, cu un profit de 6,048 lei și 8 salariați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 11.88%.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Licitație organizată de Confort Urban SRL, contestată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. A fost dispusă anularea procedurii de atribuire

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii