Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contingentul român de forțe de ordine a plecat la Jocurile Olimpice din Franța. Ce mesaj a transmis Ministrul Cătălin Predoiu

ro

10 Jul, 2024 14:29 294 Marime text
Foto+video: MAIContingentul român de forțe de ordine a plecat astăzi la Jocurile Olimpice din Franța unde urmează să participe la misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, a siguranței cetățenilor, a participanților la Jocurile Olimpice și Paralimpice, dar și a turiștilor care vor vizita Franța, Parisul cu această ocazie. 

La plecarea contingentului, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne a susținut un discurs în care le-a transmis acestora să respecte toate procedurile, toate regulile de intervenție, dar și de prudență, în ceea ce privește viața și integritatea fizică.

Este o datorie de onoare pentru mine și comandanții dumneavoastră, conducerea ministerului, de a marca astăzi plecarea dumneavoastră în misiune, în Franța, la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Este o misiune importantă pentru partenerii francezi. Participă un număr de 44 de țări partenere la aceste misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, a siguranței cetățenilor, a participanților la Jocurile Olimpice și Paralimpice, a turiștilor care vor vizita Franța, Parisul cu această ocazie. Dar, în același timp, este o misiune importantă și pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Jandarmerie, pentru Poliția de Frontieră, două arme importante ale ministerului, pentru că ea certifică, o dată în plus, nivelul de expertiză pe care îl dețineți, și dumneavoastră și colegii dumneavoastră, profesionalismul de care ați dat dovadă în misiunile desfășurate până acum și capacitatea armelor noastre, din Ministerul Afacerilor Interne, de a face față unor misiuni complexe.

Veți participa la aceste misiuni alături de colegi din Franța, în primul rând, bineînțeles, dar și de colegi din alte state. Veți fi în elita mondială a forțelor de Jandarmerie și Poliție de Frontieră, în general a forțelor de menținere a ordinii și liniștii publice. Veți lucra alături de alte zeci de mii de colegi, 35.000 din câte am înțeles, pentru domeniul Jandarmerie și Poliție, deci Jandarmerie, în general, dar vor fi și forțe private, câteva mii de experți în domeniul securității. De asemenea, 18.000 de soldați.

Prin urmare, participați și dumneavoastră, într-un fel, la o olimpiadă a Jandarmeriei și a Poliției de Frontieră. O olimpiadă în care, mă rog, competiția dumneavoastră, dacă putem să spunem așa, este una a expertizei și a calității în exercitarea misiunilor.

Sunt absolut convins că vă veți distinge, așa cum au făcut și colegi de-ai dumneavoastră care au plecat în alte emisiuni. Deja vorbim de trei săptămâni de misiune în Germania la Campionatul European de Fotbal, misiune care continuă. Alte misiuni în domeniul cooperării polițienești, transfrontaliere și internaționale, în general, în domeniul intervenții în situații de urgență și așa mai departe.

Per ansamblu, este încă o confirmare a nivelului ridicat la care armele Ministerului Afacerilor Interne au ajuns în exercitarea profesiilor din cadrul acestor arme. Și repet, este o onoare pentru mine să marchez alături de colegii din conducerea ministerului și a armelor dumneavoastră, inspectorii generali, respectiv secretarul de stat prezenți și dânșii, această realitate pe care nu m-am ferit și nu mă feresc să o afirm.

În ceea ce vă privește, n-am nicio îndoială cu privire la selecția făcută de comandanții dumneavoastră. Deci, vorbesc în fața unor oameni de vârf în domeniul de muncă, liniile de muncă, domeniul de expertiză pe care îl aveți, dar aș vrea să subliniez în același timp că veți lucra într-un context destul de complicat din punct de vedere al provocărilor la adresa siguranței publice. Nu numai că, în sine, competiția este foarte extinsă și ca durată de timp și ca număr de participanți, e complexă, dar vine și după un calendar politic intens în țara gazdă, cu dezbateri publice, tensiuni politice. Uneori, acestea au răbufnit și în stradă, după cum toți cunoaștem din mass-media.


De aceea, vă subliniez faptul că este important, evident, să vă desfășurați misiunile alături de colegi și sub comanda comandanților dumneavoastră de acolo, dar să o faceți respectând toate procedurile, toate regulile de intervenție, dar și de prudență, în ceea ce privește viața și integritatea dumneavoastră fizică.

Să țineți legătura cu comandanții dumneavoastră acasă, cu ministerul și să fiți permanent conectați și la importanța misiunii, dar și la comandamentul de a o desfășura în deplină siguranță, pentru dumneavoastră personal. Și să veniți acasă, la familie, la prieteni, la minister, la armele dumneavoastră, cu bine, cu fruntea sus, așa cum au venit toți colegii dumneavoastră care au fost în astfel de misiuni.

Vă mulțumesc pentru efortul pe care îl faceți, pentru că v-ați angajat la aceste misiuni, vă doresc mult succes în misiuni, vă doresc misiuni ușoare și încă o dată, să veniți cu bine acasă!

Mulțumesc încă o dată!“ - a transmis ministrul Cătălin Predoiu



Citește și: 

Miercuri, 10 iulie 2024, se dispută a doua semifinală. Cine va întâlni Spania în finală?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii