Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă campania "Adoptă un cățel!" la Constanța. Adopția este gratuită!

ro

29 Jul, 2024 11:01 184 Marime text
Adopție, foto: Primăria Constanța
Un număr tot mai mare de locuitori din Constanța se alătură inițiativei municipalității constanțene de a implementa campania "Adoptă un cățel", contribuind astfel la găsirea unor cămine iubitoare pentru câinii fără stăpân.

În paralel are loc și campania "Efort comun pentru un viitor mai bun", care se desfășoară până pe 8 august în incinta centrului comercial Hornbach.

Campania este realizată în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International și include sterilizarea gratuită a animalelor de rasă comună (câini și pisici).

Protejarea și bunăstarea animalelor nu sunt doar responsabilitatea autorităților locale; adopția, prevenirea abandonului și sterilizarea sunt angajamente ale întregii comunități.

Capacitatea limitată a adăpostului public și numărul mare de câini necesită sprijinul și implicarea tuturor locuitorilor pentru adopție și sterilizare. Peste 400 de suflete așteaptă cu nerăbdare să găsească cămine, majoritatea fiind rezultatul împerecherii necontrolate.

Mulțumim comunității pentru sprijinul acordat în cadrul acestor campanii privind gestionarea situației câinilor fără stăpân de pe raza UAT Constanța.

Este esențial să reamintim că sterilizarea câinilor de rasă comună este nu doar o obligație morală, ci și una legală. În plus, abandonul câinilor este o infracțiune și este sancționat conform legislației în vigoare. Prin colaborare și efort comun, putem avansa împreună către o mai bună protecție și îngrijire a animalelor fără stăpân din Constanța.

Solicitarea unui câine din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța poate fi făcută imediat după cazare, însă preluarea este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare. Câinii sunt încredințați după consultarea medicului veterinar, deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare și identificare prin microcipare.- transmite Primăria Constanța. 


Pentru detalii suplimentare, contactați-ne la numărul de telefon: 0733 045 213.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii