Contractul de achiziție de dezinfectanți pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, atacat la CNSC. Se cere modificarea documentației de atribuire
Contractul de achiziție de dezinfectanți pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, atacat la CNSC.
03 Nov, 2022 08:16
ZIUA de Constanta
1218
Marime text
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, a adoptat decizia nr. 2230/C4/2299 la contestația înregistrată de SC GB INDCO SRL, cu sediul în Bucureşti, împotriva documentației de atribuire elaborată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Este vizată procedura de licitație deschisă privind atribuirea contractului având ca obiect „Dezinfectanţi 2022” – loturile 2, 3, 4 și 5.
Firma constestatoare a solicitat obligarea autorităţii contractante la modificarea caietului de sarcini pentru loturile 2, 3, 4, 5, în raport de cererile/criticile contestatoarei și obligarea autorităţii contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluţionarea contestaţiei (onorariu avocat în suma de 3.000 lei).
Prin încheierea nr. 2450/C4/2299 din 23.09.2022, Consiliul s-a pronunţat asupra capătului de cerere de suspendare a procedurii de atribuire, pentru loturile 2, 3, 4 și 5, pe care l-a admis, și a suspendat pagina 1 din 2 procedura, pentru loturile 2, 3, 4 și 5, până la soluţionarea cauzei pe fond.
În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să admită în parte contestația formulată de SC GB INDCO SRL, în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța și a dispus modificarea documentației de atribuire conform celor reținute în motivare.
Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire într-un termen de 15 zile de la comunicarea prezentei.
Totodată, CNSC a respins ca nefondate restul criticilor formulate de contestatoarea G.B. INDCO SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă și a admite, în parte, cererea privind obligarea autorității contractante la plata contravalorii cheltuielilor de judecată în valoare de 1.000 lei.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părţile cauzei, în conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Licitație organizată de Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord contestată la CNSC
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii